Hová utazhatunk nyáron? Válaszok a sokakat érdeklő kérdésekre

2020. június 8.

print Hetedhétország.hu

Hová utazhatunk nyáron? Válaszok a sokakat érdeklő kérdésekre

Hol tudunk idén nyaralni, sokunkban merül fel ez a kérdés. Az eltérő járványhelyzet miatt ahány ország, annyi szabályozás. Megpróbálunk segíteni eligazodni az információk tengerében, sorra vesszük az egyes országok beutazási feltételeit. Cikkünket folyamatosan frissítjük az aktuális helyzetnek megfelelően.





Ausztria, Svájc

 

Ausztria

Júhius 5-tól Olaszország kivételével megszünteti az ellenőrzést határain Ausztria. Ez azt jelenti, hogy a Németországgal, Liechtensteinnel, Svájccal, Szlovákiával, Szlovéniával, Csehországgal és Magyarországgal közös határszakaszokon megszűnik a karanténkötelezettség és nem végeznek koronavírus-tesztet.

Ausztria mindent megtesz annak érdekében, hogy az egyik legbiztonságosabb üdülési célpont legyen. A tervek szerint július 1-jétől hetente 65.000 szállodai és éttermi dolgozót tesztel majd rendszeresen az állam, hogy a vendégek még nagyobb biztonságban érezhessék magukat.

Ausztria maximális biztonságot és maximális szórakozási lehetőségeket kínál a nyári szabadság eltöltéséhez a belföldi turistáknak, valamint azoknak a külföldieknek, akik a járványhelyzet szempontjából szintén biztonságos országokból érkeznek - jelentette ki Sebastian Kurz kancellár Bécsben egy sajtótájékoztatón.

A kormány támogatásával a vendéglátóiparban dolgozók számára lehetővé teszik a koronavírus-teszt elvégzését - szögezte le. Hozzátette: Ausztria olyan biztonságot kínál a turistáknak nyári szabadságuk idejére, mint más ország aligha. Az a cél, hogy júliustól, vagyis a nyári szezon kezdetétől a szálláshelyek az esetleges fertőzés szempontjából biztonságosak legyenek.

Értesülések szerint május végén a minőségi szállodák alig 46 százaléka nyit ki; egyharmaduk csak július elejére tervezi a nyitást, de több szálláshely is van, amelyik addig szeretne várni a nyitással, amíg valamennyi határszakaszt megnyitják a forgalom előtt.  

Ausztria június 16-től megnyitja az olaszokkal közös határátkelőket.

Ausztria június 16-tól 31 ország irányába nyitja meg határait. Az osztrákok számára így az olaszországi, a horvátországi, illetve a görögországi nyaralás is lehetővé válik. Bár Olaszország és Dánia irányába is megnyílnak a határok, utazási figyelmeztetést adnak ki az olasz Lombardia tartományra és a Dániához tartozó Feröer-szigetekre. A korlátozások eltörlése egyben azt jelenti, hogy nincs kéthetes karanténkötelezettség, és nincs szükség negatív koronavírus-tesztre sem.

Érvényben maradnak ugyanakkor a korlátozások Svédország, Spanyolország, Portugália, valamint az EU-ból kilépett Nagy-Britannia felé. Azoknak, akik Svédországba szeretnének eljutni, majd onnan visszatérni, továbbra is rendelkezniük kell negatív Covid-19-teszttel. Spanyolország felé pedig a tervek szerint július 1-től nyitják meg a határokat, abban az esetben, ha stabilak maradnak a koronavírussal összefüggő számok.

 

Svájc

Svájc a tervezettnél korábban, június 15-én megnyitja uniós határait. Június 15-től Svájc felé szabad lesz az átlépés Olaszország felől.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play