Végre korlátozás nélkül lehet utazni Ausztriába, Csehországba és Szlovákiába

2020. június 4.

print MTI

Végre korlátozás nélkül lehet utazni Ausztriába, Csehországba és Szlovákiába

Nem lesz szükség negatív koronavírus-tesztre és karanténba sem kell vonulni. Újra 34 átkelőn léphetünk át Szlovákiába és 30 átkelőn Ausztriába.





Korlátozásmentesen lehet utazni péntektől Ausztriába, Csehországba és Szlovákiába. A határszakaszon a koronavírus-járvány előtti határátkelési szabályok érvényesek.

Június 5-én reggel, várhatóan 8 órától minden korlátozástól mentesen utazhatnak egymás országainak területeire a magyar, a cseh, az osztrák és a szlovák állampolgárok.

Ez azt jelenti, hogy ezentúl nem lesz szükség negatív koronavírus-tesztre és karanténba sem kell vonulni az Ausztriába, Csehországba és Szlovákiába történő utazás, valamint az onnan történő hazatérés esetén, és megszűnik az eddigi 48 órás korlátozás is.

Szintén június 5-től megnyílt az összes átkelő a szlovák-magyar és az osztrák-magyar határon. Mind a szlovák-magyar, mind pedig az osztrák-magyar határon újra megnyílt az összes átkelő, tehát azok is, amelyeket korábban a koronavírus terjedésének lassítása érdekében lezártak.  Újra 34 átkelőn léphetünk át Szlovákiába és 30 átkelőn Ausztriába, így véget vethetünk tehát a hosszú kerülőknek.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play