A bécsi metróban még az utasok hangulatával is törődnek

2018. október 31.

print Eurocomm-PR

A bécsi metróban még az utasok hangulatával is törődnek

A szivárvány színeiben pompáznak a kapaszkodók a bécsi U6-os metró egyik szerelvényében - így szeretnének színt vinni a tömegközlekedés hétköznapjaiba. 

A bécsi U6-os metróvonal észak-déli irányban szeli át az osztrák fővárost, évente 90 millióan utaznak az összesen 17,4 kilométer hosszú vonalon.

Hogy ne legyenek olyan szürkék a hétköznapok, a Wiener Linien az ősz beköszöntével színesre cserélte az egyik vagonban a kapaszkodókat. Így a szokásos sárga vagy szürke fogódzkodók helyett piros, narancssárga, sárga, zöld, kék és lila fogantyúk fogadják az utasokat. A hangulatjavító intézkedés keretében összesen 104 kapaszkodót cseréltek színesre.

Bécs legszínesebb metrószerelvénye 2018. október 29. óta közlekedik.

Mivel a bécsiek – eléggé méltatlanul -  alulértékelik az U6-os metróvonalat, a Wiener Linien a legkülönbözőbb intézkedésekkel igyekszik javítani a vonal megítélésén. Kéthetente mosóba küldik az összes szerelvényt, a napi takarításon túl pedig hat-nyolc hetente belülről is alaposan végigpucolják az összes vagont – inkluzíve ablakpucolás és üléstisztítás. Minden szerelvény be van kamerázva, az állomásokat és a vonatokat pedig speciálisan képzett biztonsági személyzet őrzi.

A vonal mentén folyamatosan újítják fel az Otto Wagner tervezte állomásépületeket, és LED-esre cserélik a világításukat. Ezen kívül egy új szellőzőtechnika tesztje is elkezdődött, mivel a nyári hőségben a szerelvények gyorsan átmelegedtek.

2018. szeptember 1-je óta pedig tilos erős szagú ételeket fogyasztani az U6-os metró szerelvényeiben, amivel sok utas régi álma vált valóra. A tesztidőszak után, 2019. január 15-től Bécs összes metróvonalán tilos lesz a gyros, a pizza és társai fogyasztása.

 

Címlap fotó: Színes kapaszkodók az U6-os metró egyik szerelvényében © PID / Christian Fürthner


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play