Cuki baglyokat is megfigyelhet a Bécsi Erdőben

2018. június 22.

print Eurocomm-PR

Cuki baglyokat is megfigyelhet a Bécsi Erdőben

Hamarosan négy fiatal uráli baglyot engednek szabadon a Bécsi Erdőben, hogy a 2009 óta zajló visszatelepítési projektnek köszönhetően ismét a huhogásuktól lehessen hangos Bécs környéke. 

 





Néhány héten belül négy fiatal uráli bagoly kezdheti meg önálló életét a Bécsi Erdőben. A kéthónapos madarak – két hím és két nőstény – a Schönbrunni Állatkertben keltek ki és már a Lainzer Tiergartenben, egy röpdében gyakorolnak a szabad életre. A röpde ajtaja három hét múlva tárul ki előttük. A várakozások szerint eleinte ennek közelében maradnak majd, és némi táplálékot is kapnak, amíg a nyár folyamán belejönnek a vadászatba.

Ausztriában már évtizedekkel ezelőtt kipusztultak az uráli baglyok, 2009-ben azonban – mivel javultak az életfeltételeik – visszatelepítési projektbe kezdett a Bécsi Állatorvostudományi Egyetem. Azóta összesen 298, állatkertekben és tenyésztőközpontokban kikelt madarat engedtek szabadon Ausztria erdeiben. A Schönbrunni Állatkert az eltelt évek során 25 példánnyal gyarapította a szabadon élő uráli baglyok állományát.

A visszatelepítési projekt célja, hogy annyira elterjedjen az uráli bagoly Ausztriában, hogy a populációik keveredhessenek a szomszédos déli és északi országok állományaival.





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play