Bécs 2018-ban is a világ legélhetőbb városa

2018. március 20.

print Eurocomm-PR

Bécs 2018-ban is a világ legélhetőbb városa

2018-ban is Bécs a világ legélhetőbb városa. Az osztrák főváros immáron kilencedik alkalommal került a Mercer előkelő listájának élére. 





Sehol máshol nem olyan jó élni, mint az osztrák fővárosban – erre a következtetésre jutott újra a Mercer nemzetközi tanácsadócég. A felmérés a világ összesen 231 városának életminőségét vizsgálta 39 kritérium alapján, köztük az oktatás, a kultúra, a közlekedés, a közbiztonság, a lakáspiac és az egészségügy helyzetét, a politikai stabilitást, a környezet védelmét.

A tanácsadócég honlapja Bécsben leginkább a közbiztonságot, a jól kiépített közösségi közlekedési rendszert, a kulturális intézményeket és a számos szabadidős programlehetőséget emelte ki, mint követendő példát.   

Budapest a lista 76. helyén található, közvetlenül Ljubljana és Abu Dhabi között, megelőzve Pozsonyt, Varsót, Zágrábot és Bukarestet.

A nemzetközi tanácsadócég felmérése 98 százalékban független intézmények és hivatalok adatai alapján készül, a maradék 2 százalékot a városban élő külföldiek véleménye teszi ki a szavazásnál.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play