7 legjobb kerékpáros élmény Burgenlandban

2017. április 21.

print

7 legjobb kerékpáros élmény Burgenlandban

A napsütötte Burgenland igazán vonzó célpont azon kerékpárosok számára, akik szabadidejüket a természetben és aktív, egészséges mozgással szeretnék eltölteni. A tartomány hét kiemelt kerékpáros útvonalán igazán egyedülálló élmények és látnivalók várják a biciklizés kedvelőit.





A Burgenland északi részén található, többszörösen kitüntetett Fertő-tó kerékpáros régió és a tartomány délvidékén található Rába–Őrség–Goričko Natúrpark között mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb kerékpáros útvonalakat. Kerékpározás közben a vidéket és az ott élő embereket, a kulturális és kulináris hagyományokat, valamint a növény- és állatvilágot is megismerjük. Legalább ilyen fontosak a kerékpárosok igényeit maximálisan kiszolgáló házigazdák és a tökéletes, igazán példaértékű kerékpáros infrastruktúra.

2500 kilométernyi tökéletes kerékpárút

Szívesen megfeledkezne az időről egy e-bike nyergében? Egy vérpezsdítő kalandra vágyna egy hegyikerékpáros ösvényen? Vagy szeretné megjavítaná országúti biciklivel elért legjobb idejét? Esetleg egész egyszerűen csak együtt töltene egy kis időt a családjával? Burgenland egyedülállóan hosszú outdoor szezonja elegendő időt és lehetőséget kínál a legkülönfélébb kerékpáros élményekhez. A napsütötte Burgenland már csak földrajzi és klimatikus adottságainak is köszönhetően ideális választás a kerékpározáshoz. A tartomány északi részén elnyúló Pannon-síkság, valamint a Közép- és Dél-Burgenlandban található dombvidékek között húzódó kerékpárútvonal-hálózat hossza összesen 2500 kilométer. Az útvonalak tökéletesen kitáblázottak, túlnyomó részt aszfaltozottak és tökéletes infrastruktúrával rendelkeznek. A számtalan kerékpárkölcsönzőnek, szervizállomásnak, komphajónak, térképanyagnak és az elmúlt évtől egy saját applikációnak is köszönhetően, a változatos tájegység biztonságosan és a legnagyobb kényelemben fedezhető fel. 

4 kerékpárút a Fertő-tó körül

A Burgenland északi részén található, 130 kilométer hosszú Fertő-tó kerékpárút (B10), Ausztria első kerékpárútja, amely ötcsillagos értékelést kapott az Általános Német Kerékpáros Klubtól (ADFC). Ausztria legismertebb tókerülő kerékpárútja csodás természeti látnivalókkal várja a kirándulókat, az útvonal nagy része ugyanis a Fertő-Fertőzug Nemzeti Parkon át vezet. A kínálatot látványos kerékpáros pihenők, tökéletes kerékpárbarát infrastruktúra, szívélyes vendéglátók, valamint minőségi borok és különleges helyi finomságok teszik teljessé.   

Az Ausztria egyetlen sztyepptaván közlekedő kompoknak és hajójáratoknak köszönhetően a Fertő-tó kerékpárút ideális választás családoknak is. A különleges élmény az osztrák-magyar határ kerékpárral történő átlépése is, az útvonal mintegy egyharmada ugyanis Magyarországon át vezet.

A Fertő tó kerékpárúthoz kapcsolódó „Cseresznyevirág” útvonal, illetve a Fertő tó környékén található szikes tavak között kanyargó „Lacken” kerékpárút mellett nemrégiben egy harmadik útvonallal, a „Fesztivál” kerékpárúttal gazdagodott a régió kínálata.

A kultúra iránt is érdeklődő kerékpárosok a Fesztivál útvonalon az operettjeiről és ünnepi játékáról ismert Mörbischből a St. Margarethen-i kőfejtőben található szabadtéri színpad értintésével juthatnak el a Haydn-városba, Eisenstadtba.



Elektromos kerékpárral a földi paradicsomban

Dél-Burgenlandban, amely földrajzi adottságainak köszönhetően megterhelőbb a kerékpárosok számára, szintén az elmúlt évben adták át a 260 kilométer hosszú „Paradies” kerékpárutat, amely a régióban található „Paradies” manufaktúrákat köti össze egymással és tökéletes infrastruktúrát kínál az elektromos kerékpárral történő kirándulásokhoz. A tartomány déli részén található három natúrpark közelében, valamint a Rába és a Lafnitz folyók mentén található kerékpáros szálláshelyek már évek óta foglalkoznak e-bike kölcsönzéssel és megfelelő töltőállomásokkal is rendelkeznek.

Hajtánytúra – vidám kikapcsolódás kicsiknek és nagyoknak

Közép-Burgenland legismertebb kerékpárútja a régió szelíd dombhátai között kanyargó és az emelkedőknek köszönhetően némi edzettséget is igénylő Rosalia kerékpárút (R32). Kerékpárral feltekerhetünk a csodás vörösfenyőkkel övezett szerpentinen a Fraknó közelében található Rozália kápolnáig is, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a Fertő-tóra és Fraknó várára.

A „Kékfrankos hazájaként” is ismert vidéken nagy erőkkel dolgoznak egy családi kerékpáros élményútvonalon, amely az Oberpullendorf és Lutzmannsburg közelében található hajtánytúrával közösen még több élményt kínál majd a gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt.

További információk és részletek a www.burgenland.info/hu/aktivitasok/sport/kerekparozas honlapon. A tájékozódás megkönnyítés érdekében részletes útvonalterv áll rendelkezésre valamennyi kiemelt burgenlandi kerékpárúthoz.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play