Sárgabarack fesztivál Wachauban

2019. június 30.

print Hetedhétország.hu

Sárgabarack fesztivál Wachauban

Július közepén, az aratás derekán Spitz kisvárosa a Marille-t ünnepli. Idén a spitzi sárgabarackvásár, avagy hivatalos nevén a Wachauer Marillenkirtag július 19-21. között kerül megrendezésre.





Világszínvonalú bortermelő vidéke mellett Wachau pazar, a méltóságteljesen hömpölygő Dunára néző gyümölcsöseivel is hírnevet szerzett magának. A tájegység híres gyümölcse a sárgabarack, amelyet Marille-nek hívnak az itteni dialektusban.

Soha ne nevezzük a Wachau térségéből származó Marillét mezei sárgabaracknak! A Wachauer Marille elnevezést még az EU-ban is levédették. A Duna-völgy jellegzetes klímájának köszönhetően, ahol a rengeteg napsütés, és főként tavasszal a néha csípősen hűvös éjszakák váltakozása olyan különleges ízt ad a Marille-nek, hogy azt még a legkifinomultabb ínyencek is elismerő csettintéssel jutalmazzák. 

Július közepén, az aratás derekán Spitz kisvárosa a Marille-t ünnepli. 2018-ban a spitzi sárgabarackvásár, avagy hivatalos nevén a Wachauer Marillenkirtag július 19-21. között kerül megrendezésre. A Kirtag több mint 50 éves hagyományra tekint vissza, és a frissen szedett sárgabarack, illetve az abból készült házi lekvár, pálinka vagy kompót több száz vásárlót vonz a vásárra. Emellett érdemes még megkóstolni a helyszínen készített, Marillével töltött gombócot, tortát, vagy rétest.

A vasárnap tartott nagyszabású, Marillus király és Aprikosia hercegnő által vezetett parádén népviseletbe öltözött felvonulókban gyönyörködhetünk a környék hagyományos népdalainak kíséretében. A háromnapos ünnepségsorozatot végigkísérik az osztrák népzenei dallamok.





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play