Cinque Terrén korlátozzák a turistákat

2016. április 7.

print

Cinque Terrén korlátozzák a turistákat

Cinque Terre festői halászfalvai hadat üzentek az aprócska települések szűk utcáit elárasztó tömegeknek. hatalmas tömeget bocsátó tengeri óriás-kirándulóhajóknak. A Cinque Terrébe vezető utakat számlálóval látják el, és ha ezek egy adott napon elérnek egy bizonyos számot, egyszerűen leeresztik a sorompót.

Az Unesco Világörökség részét képező Cinque Terre néven ismert meredek partszakasz öt városkájának utcáin nyaranta egy tűt sem lehet leejteni a hömpölygő tömeg miatt.

La Spezia kikötöjéből buszokon szállítják a tursitákat Cinque Terre öt településére - Monterossóba, Vernazzába, Cornigliába, Manarolába és Riomaggioréba -, egy-egy hajó 1500 utasát 30 busz szállítja! Cinque Terrét 2015-ben 2,5 millió turista kereste fel, úgyhogy az öt faluban együttvéve csak 7000 ember él.

A helyiek már higiéniai és biztonsági problémákra panaszkodnak. Az öt falu polgármesterei "Mentsétek meg Cinque Terrét a tömegturizmustól!" jelszó alatt petícióban fordultak a kikötői hatóságokhoz annak érdekében, hogy korlátozzák a térségbe indított buszok számát, de kérésük eddig süket fülekre talált.

Most viszont sarkukra álltak. Ezentúl nem úgy lesz, ahogy eddig volt - döntöttek a Cinque Terre partvidékért felelős olasz szervek. Korlátozni fogják a vendégek számát, idén legfeljebb 1,5 millió turistát engednek be a Cinque Terre öt településére.

A turisták életének megkönnyítésére viszont majd lehet előre, online vásárolni belépőjegyet. 


Kapcsolódó hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play