Húsvéti vásárok Bécsben

2017. január 26.

print Hetedhétország.hu

Húsvéti vásárok Bécsben

Április 1-től Bécs húsvéti vásárai várják a húsvéti hangulatra vágyókat, ahol színes tojás, füstölt sonka, baksör, csokinyúl és rengeteg kreatív ajándék közül válogathatnak az érdeklődők.

 





Húsvét előtt sem kell csalódniuk a vásárok szerelmeseinek az osztrák fővárosban, ahol több ilyen rendezvény várja a kicsiket és nagyokat. A legnagyobb közülük az Ostermarkt am Hof, ahol 76 standnál főleg minőségi kézműves termékeket kínálnak – kézzel festett selyemsálakat, fából faragott képeket, ékszereket, kerámia szobrocskákat, kötött vagy horgolt ruhaneműket vagy éppen üvegből készült egyedi tárgyakat.


 Húsvét Foto: www.ostermarkt.co.at Julia Oppermann


Ausztria legnagyobb tojáshegyét mondhatja magáénak az Altwiener Ostermarkt, ahol ízletes húsvéti specialitások és gazdag zenei és gyermekprogramok is kiegészítik a kirakodóvásárt. A húsvéti ínyencségek mellett – mint a sült bárány – kerámiák, tűzzománc ékszerek és képek, kézzel készített szappanok, fajátékok, olajfából készült ajándéktárgyak, cipzártáskák, fonott kosarak és illatos fűszernövényekkel töltött textilpárnácskák sorakoznak a standokon. A legkisebbeknek nyúlistállóval, bábjátékkal és húsvéti barkácsműhellyel kedveskednek. 

Freyungon akár este 9-ig is lehet vásárolgatni, nézelődni, ráadásul itt arra is lehetőség van, hogy a látogatók végignézzék, hogyan készülnek a kosarak és más portékák. 

Az Altes AKH egyetemi campus parkjában a téli álmukból ébredő fák és bokrok gyűrűjében huszonöt kiállító várja az érdeklődőket.


Fotó: Koalamedia

 



copyright: altwiener-markt.at

Minden évben több ezer látogatót vonz a leggyermekbarátabb húsvéti vásárnak számító Fastenmarkt in der Kalvarienberggasse, amelyet 1639 óta rendeznek meg hamvazószerda és húsvéthétfő között. A vásár egyik jelképe a tíz méter magas Bamkraxler, amely egy kedvelt fa gyerekjáték hatalmas mása. A hosszú rúdon magától aláereszkedő, csörgőket viselő figura ihletője Zákeus története. Zákeus jómódú vámszedő volt Jerikóban, aki mindenáron látni akarta a városba érkező Jézust. Azonban nagyon alacsony volt, így a Jézussal tartó emberektől semmit nem látott. Előreszaladt hát, és a jobb kilátás érdekében felmászott egy pálmafára. A többiek persze kinevették, de amikor Jézus a fához ért, feltekintett, és így szólt hozzá: Zákeus, hamar szállj alá, mert ma nékem a te házadnál kell maradnom. Ekkor Zákeus gyorsan lemászott a fáról és örömmel fogadta házában Jézust.


Húsvéti Nyuszik Foto: www.ostermarkt.co.at FOTOFALLY


Gazdag programmal várja a családokat az idén 15. alkalommal megrendzett, a Schönbrunni Kastély előtt felállított húsvéti vásár, az Ostermarkt Schloß Schönbrunn. A látogatók hagyományos házi receptek szerint készült finomságok, kézműves termékek és a húsvéti hagyományokhoz kapcsolódó dísz- és ajándéktárgyak között válogathatnak. A kulináris kínálatban például töltött húsvéti pinza (steiermarki kelttészta), sonka kenyérbundában és ízletes zöldfűszeres pástétomok szerepelnek, hozzájuk Uhudler bor, frissen préselt gyümölcslé vagy gyümölcspárlat dukál. Mialatt a felnőttek vasárnaponként dzsessz és soul szólamokra lazítanak, addig csemetéik marcipánnyulat formázhatnak vagy asztali díszt készíthetnek. A hagyományos húsvéti tojáskeresés Nagyszombaton lesz a Kastély díszudvarán.


Fotó: Michael Grinner

 


Húsvét Schönbrunnban Foto: www.ostermarkt.co.at FOTOFALLY


Bécs 21. kerületében, Floridsdorfban  található az Ostermarkt am Franz-Jonas-Platz. A tradicionális húsvéti vásárban osztrák specialitásokkal, húsvéti dekorációkkal, ajándékötletekkel és kézműves termékekkel várják az érdeklődőket.

 
Ausztria legszínesebb húsvéti ünnepségével csalogat a Práter 2017. április 16-án, Húsvétvasárnap. Miközben a vidámparkot vidám húsvéti nyulak és csirkék lepik el, kicsit és nagyot élőzene, tarka-barka tavaszi parádé, bábjáték és varázslóshow várja.

Helyszínek és időpontok:


28. Altwiener Ostermarkt auf der Freyung

2017.03.31.-04.17.
Bécs, 1. kerület, Freyung
http://www.altwiener-markt.at/ostermarkt/start.html

Bio Húsvéti Vásár a Freyungon a Palais Harrach előtt

2017.03.31.-04.17.
Bécs, 1. kerület, Freyung
http://www.biobauernmarkt-freyung.at/

Ostermarkt am Hof
2017.03.31.-04.17.
Bécs, 1. kerület, Am Hof
http://www.ostermarkt-hof.at/

Ostermarkt im alten AKH-Unicampus
2017.
Bécs, 9. kerület, Spitalgasse 2.

Ostermarkt Schloß Schönbrunn
2017.04.01.-04.17.
Bécs, 13. kerület, Schloß Schönbrunn
http://www.ostermarkt.co.at/de/der-markt.php

Ostermarkt am Schüttauplatz

2017.
Bécs, 12. kerület, a 24-es szám előtt

Ostermarkt am Franz-Jonas-Platz
2016.02.19.-03.27.
Bécs, 21. kerület, Franz-Jonas-Platz

Kalvarienbergfest: 2017. 03.29.-04.16.





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play