James Bond Söldenben lövöldözik

2015. február 18.

print Hetedhétország.hu

James Bond Söldenben lövöldözik

A Spectre című új Bond film egyik látványos helyszíne a tiroli síparadicsom, Sölden. A most közzétett werkfilmből mindenki meggyőződhet arról, hogy milyen gyönyörű hely.





A filmben Daniel Craig mellett feltűnik Dave Bautista, Monica Belluci, Naomi Harris, Cristoph Waltz, Ralph Fiennes. Az új Bond lány Lea Seydoux pedig arról áradozik, hogy mennyire gyönyörű hely Sölden.



Sölden a tiroli Ötztalban található. A filmben látható síterep a Gaislachkogl csúcson 3.048 m magasban van. A werkfilmben feltűnik az „Ice Q” nevű design étterem, amely Ausztria legmagasabban fekvő étterme. A kocka építmény olyan a tájban, mint egy jégkocka és egyedülálló kilátást nyújt a környező hegyvilágra. A teraszról egy függőhíd vezet a Gaislachkogl csúcshoz.

A csúcs Gaislachkoglbahnnal érhető el, amely a világ legmagasabb és talán leglátványosabb függőfelvonója, amely egyben világrekorder is abban, hogy hét perc alatt teszi meg a futurisztikus völgyállomástól a középállomásig a 2040 méter távolságot. Innen ismét egy kabinos függőfelvonó szállítja tovább az utasokat a hegyállomásra, akik így összesen 12 perc alatt juthatnak fel a 3040 m magas Gaislochkogl csúcsra.

A hegyállomáson az étterem mellett érdemes megnézni a BIG3 kilátóplatformot is. A Gaislachkogl vékony pilléreken álló kilátója szabad kilátást tesz lehetővé az Ötztal irányába és az alpesi völgyet körülölelő hegyekre.

Sölden egyébként három BIG 3 kilátóval, 3000 méter feletti hegycsúcson kialakított platformmal büszkélkedhet. A legmagasabb ezek közül a Schwarze Schneidon létrehozott kilátóhely, amelyről szép idő esetén egészen a Dolomitokig ellátni.

 A Tiefenbachkogl tetején egy 25 méter hosszú, szabadon álló acélstég lebeg a szakadék felett.

A január óta Ausztriában forgó film helyszínei Sölden mellett a kelet-tiroli Obertilliach és a stájerországi Altaussee voltak. A filmet várhatóan 2015. október végén mutatják be.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play