Cápát láttak egy római strandon!

2014. augusztus 14.

print

Cápát láttak egy római strandon!

Cápát láttak hétfőn és kedden is Róma strandján, az ostiai partoknál, ahova nyaranta nagy tömegben járnak fürdőzni az olasz főváros lakói.





Cápát láttak hétfőn és kedden is Róma strandján, az ostiai partoknál, ahova nyaranta nagy tömegben járnak fürdőzni az olasz főváros lakói.

 


Első alkalommal hétfőn délután, 5 óra tájban tűnt fel alig néhány méterre a partoktól egy kétméteresre becsült ragadozó, talán egy kékcápa. Szemtanúk beszámolói szerint az állat két-három percig körözött a part közelében, majd kiúszott a nyílt tengerre.

 


Kedden kora délután emelkedett ki a vízből egy fekete uszony, amelynek láttán a fürdőzők pánikszerűen menekültek a vízből. A parton heverészőket ugyanakkor a ritka élmény izgalma ragadta magával, ők tömegesen pattantak fel nyugágyaikból és rohantak a víz közelébe, hogy fényképeket, illetve videofelvételeket készítsenek.

 


A fürdőmesterek elővigyázatosságból ideiglenesen mindkét alkalommal megtiltották a fürdést a tengerben. A parti őrség mindkétszer őrjáratot indított, de semmit sem talált.

Szakértők szerint élelmet kereső kékcápa riogathatja az embereket az ostiai strandon. Ez a cápafaj, amely a trópusokon és nagy mélységekben honos, csak akkor támad, ha veszélyben érzi magát, ezért a hatóságok óva intettek attól, hogy bárki is hajtóvadászatot indítson ellenük.

Három napja egy Szardínián nyaraló turista posztolt a Facebookon egy augusztus 6-án készült videofelvételt egy kis kékcápáról, amely a part felé tartott Szardíniai északi részén, Badesi partjainál. Ostiában már tavaly augusztusban is láttak ólálkodni a tengerben egy kisebb, másfél méteres kékcápát.

MTI





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play