Zenésfilm-fesztivál Bécsben

2014. május 30.

print

Zenésfilm-fesztivál Bécsben

Komolyzene, dzsessz, popkoncertek és élő közvetítések szerepelnek a Bécsi Városháza előtt felállított szabadtéri koncertterem programján. Paul McCartney, Norah Jones, Rod Stewart is hallhatók lesznek.

Változatos zenei programmal és minden igényt kielégítő gasztronómiai kínálattal várja az érdeklődőket a Bécsi Városháza előtt 25. alkalommal megrendezett szabadtéri filmfesztivál, ahol az éj leszálltával komolyzene, dzsessz vagy éppen popkoncertek felvételeit élvezheti a közönség. 

2014-ban a zenei élet egyik súlypontját Christoph Willibald Gluck 300-ik születésnapja, valamint Richard Strauss 150-ik születésnapja jelenti. A klasszikus zene olyan nemzetközi sztárjai mellett, mint Anna Netrebko,Nina Stemme, Jonas Kaufmann, Bejun Mehta, Regula Mühlemann, vagy Magdalena Kožená az idén is megtekinthetünk néhányat a világ legnagyobb operaházaiban színpadra állított klasszikus balett és kortárs tánc előadásokból is.

Néhány különleges estét szentelnek Claudio Abbado ésPaco de Lucia emlékének. A poprajongók Falco, Glen Hansard , vagy Eric Clapton koncertfilmjeinek örvendhetnek. A legfiatalabb vendégek számára pedig többek között Walt Disney varázslatos Fantázia című rajzfilmjét tűzték programra.


Copyright fotó: Stadt Wien Marketing

Vasárnap 12 és 14 óra között az idén is megtartják a Jazzfrühschoppen rendezvényt. A fiatal zenészek által szolgáltatott élő zenéhez különösen jólesik a reggeli.

Az ingyenes vetítések kezdete előtt – délelőtt 11-től egészen éjfélig – a nemzetközi konyha teljes vertikumát végigehetik az érdeklődők a több mint 20 vendéglátó pavilonnál, ahol az experimentális szusitól a chili con carnén át a légies császármorzsáig terjed a kínálat. Közös jellemzőjük viszont, hogy mindent a helyszínen, frissen készítenek és igyekeznek a környező régiókból és bio-gazdaságokból beszerezni a hozzávalókat.

2014. június 28. - augusztus 31Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play