Hóban ragadt szarvas hatotta meg az olaszokat

2014. február 7.

print

Hóban ragadt szarvas hatotta meg az olaszokat

A napokban esett hatalmas hó komoly gondokat okoz Olaszországban. A nagy hó foglyaivá váltak az állatok. Egész Olaszországot meghatotta a Belluno hegyein készült felvétel, amelyen egy, a hóban elsüllyedt szarvas látható.

A napokban esett hatalmas hó komoly gondokat okoz Olaszországban. Kritikus a helyzet az északkeleti Veneto tartományban.

 


A venetói Belluno városát és a környező hegyeket két méter magas hótakaró fedi. Az olasz polgári védelem elrendelte a legmagasabb (ötös) fokú lavinariadót. A hó rabja a Bellunóhoz közeli Cortina d'Ampezzo üdülőparadicsoma is. Cortina polgármestere szerint a túl sok havazás tönkretette a szezont.

 


E. Crepaz courtesy repubblica.it


A nagy hó foglyaivá váltak az állatok is. Egész Olaszországot meghatotta a Belluno hegyein készült felvétel, amelyen egy, a hóban elsüllyedt szarvas látható. Az állatot egy vadász mentette ki.

 


Veneto délebbi része továbbra is víz alatt van a folyók és patakok áradása miatt. Az eddig leesett nagy mennyiségű csapadék vízzel árasztotta el az északnyugati Liguriát is.

A szintén északnyugati Lombardiában szerdán sűrű havazást várnak 700 méter feletti magasságtól.
Olaszország többi részén szerda reggeltől ismét esik az eső. A meteorológiai előrejelzések szerint újabb heves esőzések péntektől várhatók az egész országban.