Megnyílt Európa legnagyobb virágkiállítása

2013. augusztus 25.

print

Megnyílt Európa legnagyobb virágkiállítása

Csak néhány napig, 2013. augusztus 29-től szeptember 2-ig tart Európa legnagyobb virágkiállítása az ausztriai Tullnban. Az idei év központi témája: "Szórakozás és játékok"

Csak néhány napig, 2013. augusztus 29-től szeptember 2-ig tart Európa legnagyobb virágkiállítása. Az idei év központi témája: "Szórakozás és játékok".

Európa legnagyobb virágkiállításának köszönhetően öt napig, augusztus 29-étől szeptember 2-áig a tullni vásárváros a kertek és virágok szerelmeseinek központja lesz. A csodálatos kompozíciók, gyönyörű csokrok, fantasztikus tavak és a festőien megalkotott tematikus tájképek mindenki számára gazdag ötlettárul szolgálnak egy saját "zöld otthon" megtervezéséhez.

Az idei, "Szórakozás és játékok" mottóval megnyitott virágkiállításon Ausztria legjobb kertészei és virágszakértői mutatják be a legapróbb részletekig kidolgozott 'virág- és növényképeiket'. A kiállítás 60. évfordulójának tiszteletére a változatos programok közt egy, "A Nemzetközi Kertészeti Kiállítás 6 évtizede" címet viselő különleges kiállítás is szerepel.

Idén a 60. alkalommal kerül megrendezésre a legnagyobb európai virágvásár, a tullni Nemzetközi Kertészeti Kiállítás. A virágparádét felvezető, virágokkal gazdagon feldíszített jármű csak egy azok közül a szemet gyönyörködtető látványosságok közül, amelyek a 2. sz. kiállítócsarnokban várják a látogatókat, ahol varázslatos kompozíciók idézik vissza az elmúlt évtizedek kiállításait, és ahol az érdeklődők belefeledkezhetnek a régi idők virágkölteményeibe.

Több mint 500 osztrák és külföldi kiállító mutatja be és kínálja eladásra ezernyi termékét, és kerttervezéssel, virágokkal, növényekkel, gyümölcsökkel, zöldségekkel és sok más egyébbel kapcsolatos új ötleteit.