Húsvéti programok Ausztriában

2013. február 9.

print

Húsvéti programok Ausztriában

A húsvéti vásároktól, a húsvéti tüzeken keresztül egészen a húsvéti síelésig változatos programok várják a látogatókat Ausztria-szerte.

A húsvéti vásároktól, a húsvéti tüzeken keresztül egészen a húsvéti síelésig változatos programok várják a látogatókat Ausztria-szerte.

Húsvéti vásár Bécsben

Hagyományos kézműves termékek és színes húsvéti tojások, finom csemegék és zenei programok várják a látogatókat a bécsi húsvéti vásárokon.

Schönbrunni kastély

A Schönbrunni kastély előtti vásár az egyik legromantikusabb a bécsi húsvéti vásárok között. A kastély barokk kulisszái előtt 58 árus kínál a sokféle finomság mellett mutatós húsvéti díszeket, valamint osztrák kézműves portékákat. Jól szórakoznak a gyerekek a húsvéti nyúl marcipánműhelyében, a barkakötésnél, a nyúlfészek keresésénél és a gyermekmúzeumban, míg a felnőttek a dzsesszkoncerteket élvezik.

Ostermarkt Schloss Schönbrunn
13., Schloss Schönbrunn / Ehrenhof
2013. március 16-április 4., naponta 10-19 óra
www.ostermarkt.co.at


Freyung - Altwiener húsvéti vásár

A hagyományos régi bécsi húsvéti vásár a Freyungon húsvéti specialitásokat kínál a tradicionális süteménytől a húsvéti báránysültön át a festett tojásig. Érdekesség Európa legnagyobb tojáshegye, amelyet kb. 40.000 festett húsvéti tojásból készítenek. Koncertek és kicsik számára kézműves foglalkozások, bábjáték és nyusziól teszik teljessé a programot.

Altwiener Ostermarkt
1., Freyung
2013. március 16-április 4., naponta 10-20 óra
www.altwiener-markt.at

Am Hof

Az Am Hof-nál található kézműves piac szintén az osztrák hagyományokat követi.

Kunsthandwerksmarkt Am Hof
1., Am Hof
2013. március 15-április 4., naponta 11-19 óra
www.kunsthandwerksmarkt.at


Kalvarienberg

Már jóval húsvét előtt elkezdhetjük az ünnepekre való ráhangolódást a kalvarienbergi piacon, amely hagyományos nagyböjti vásár. Elsősorban a gyerekeknek kínál szórakozást – a körhintától a gyermekvasúton át a hajóhintáig.

Kalvarienbergmarkt
17., Kalvarienberggasse
2013. naponta 10-18 óra
www.kalvarienberg.at

Húsvéti vásár a Schloss Hof kastélyban

2013. március 23. és 24. között kerül sor a hagyományos az éves húsvéti piacra a barokk hofi kastély udvarán. Az osztrák tradicionális kézműves piac mellett a látogatókat a regionális konyha édes és sós finomságaival kényeztetik.

A legfiatalabb vendégeket állatsimogató, pónilovaglás és húsvéti kézművesműhely várja. A gyerekek látogatást tehetnek a kastély újonnan megnyílt gyermekek barokk világában, ahol a programban szerepel bábszínház, felöltözés korabeli ruhákba, arcfestés, kézművesség.

Sétát tehetünk a felújított gyümölcs- és zöldségkertekben, vagy akár résztvehetünk kulináris időutazáson is egy speciális vezetés keretében.

Belépő: 5 euró/felnőtt, gyerek 1 euró (6-15 éves). Családi jegy (2 felnőtt és max. 3 gyerek) 11 euró

2013. március 23-március 24.. 10.00-18.00.
2294 Schlosshof - Schlosshof 1
 
Húsvéti vásár Grazban

Grazban az Óvárosban több helyszínen rendeznek húsvéti vásárokat 2013. március 22 és március 30. között.

Helyszínek: Hauptplatz, Franziskanerplatz és Tummelplatz.
A Hauptplatzon a gyerekeket húsvéti élményvilág várja.

Húsvéti vásár Innsbruckban

Húsvéti vásár az óvárosban, közvetlenül a Goldenen Dachl mellett, a Herzog-Friedrich-Straße-tól a Riesengasse-ig.

2013. március 22-április 1. 11-19 óra
Innsbruck, Herzog Friedrich Straße
www.ostermarkt.at

Húsvéti vásár Kufsteinban

Osztrák népi zenekarok, hagyományőrző csoportok gondoskodnak a jó hangulatról. Tiroli kézműves termékek és finomságok várják a vendégeket.

Nagy húsvéti piac az óvárosban. Programból: elrejtett húsvéti tojások megkeresése, kisállat-állatkert, ugrálóvár, kézműves foglalkozások. Természetesen a Húsvéti Nyúl is részt vesz a programokban!
A tradicionális osztrák népzene mellett a vendégek kipróbálhatják a helyi finomságokat is: Kiachln“, „Zillertaler Krapfen“ (zillertali fánk), „Bratwürstel“ (kolbász) és „Ostergebäck“ (húsvéti sütemény).
www.kufstein.com


Húsvéti nyúl-falu Fischbachban

Kelet-stájerország legnagyobb tavaszi ünnepe a Fischbachban megrendezett Húsvéti nyúl falu és búcsú. 13 év óta minden virágvasárnaptól átváltozik az idilli környezetben fekvő fischbachi üdülőhely egy sajátos húsvéti nyúl faluvá.

A fischbachi közsgéi hivatal előtt 9 óra 45-kor megtartott barkaszentelés és az azt követő, plébánia templomban tartandó ünnepi szentmise után rendezik meg a Húsvéti nyúl búcsút sok eredeti húsvéti nyuszival és kirakodó vásárral.

Programból:
Barkaszentelés, jó hangulat muzsikával, gyermekprogram, húsvéti nyúl festőműhely.
Külömböző kézműves termékek és ritkaságok vására.
A régió kulináris különlegességei és édességei.
Fischbachi óriási húsvéti kifli.
Tartományi gépészeti szemle
Nagy nyereményjáték
Húsvéti nyúl-játszótér, húsvéti kézművesműhely,
Húsvéti nyúl-express

Steiermark, Fischbach
2013. március 24.
www.osterhasendorf-fischbach.at

Húsvéti máglyák Lungauban

Lungau vidékein különleges máglyákat gyújtanak húsvétkor. A tűz négy-hat méter magas faszerkezetben ég, melyet kissé piramisra emlékeztető formában ácsolnak össze szorosan a fiatal legények. Belülre rőzse és aprófa kerül, főképp lucfenyő, mogyoróvessző vagy vörösfenyő. A hatalmas máglyákat nagyszombaton, sötétedéskor gyújtják meg.
 
Húsvéti tűz Karintiában

Húsvét vasárnapján egész Karintiában látványos húsvéti tüzek gyúlnak. Igazán különleges módon őrzik ezt a szokást a Hochosterwitz vár lábánál található falucskában, Gösselingben: a húsvéti tűz meggyújtása után a fáklyahordók a Dienstl-birtok előtt sorakoznak fel, keresztet formálnak, majd meglengetik a fáklyáikat – így kérve Isten áldását. A különleges hangulatú szokás régi hagyományra tekint vissza, amelyet a falu idősebbjei generációk óta örökítenek át a fiatalokra. Természetesen az üdülővendégek is fáklyát ragadhatnak és részt vehetnek a húsvéti tűz gyújtásán.

Húsvét a hegyekben

Montafon: Húsvét Golmival
Vandansban, Golm síterületén húsvéti gyerekfesztivált rendeznek 2013. március 31-én. A gyerekeket többek között Ravensburger Játékország, gyerek diszkó, kézműves foglalkozások várják.
www.golm.at

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play