Terminátor és Herminátor

2013. január 1.

print

Terminátor és Herminátor

Schladmingban hétfő este egy hatalmas show keretében megnyitották sívb-t, amelynek sztárvendége Arnold „Terminator” Schwarzenegger és Hermann „Herminator” Maier voltak.

Schladmingban hétfő este egy hatalmas show keretében megnyitották a 42. sívilágbajnokságot. A show sztárvendége Arnold „Terminator” Schwarzenegger és Hermann „Herminator” Maier voltak. A vb „Go for Gold”c. dalát Andreas Gabalier énekelte.

 


Schladmingban eddig egyszer, 1982-ben volt alpesi-vb, akkor több mint 70 millió eurónak megfelelő összeget költöttek a lebonyolításra, most sajtóinformációk szerint 170 millió euróra rúg a rendezés költsége.

 


A mostani versenyre jelentős feljesztésekkel is készültek. Arról a Profil című hetilap számolt be január közepén, hogy 2008 óta összesen 400 millió eurót költöttek a világbajnoksági előkészületekre. A lap úgy tudja, hogy az összeg felét közpénzből, a stájerországi tartományi költségvetésből fedezték. A négyezer-ötszáz lelket számláló településen számos infrastrukturális fejlesztést hajtottak végre, így például parkolóházak, új gépkocsi-behajtók épültek, s megújult a vasúti pályaudvar is, modernizálták a szállodákat és a sífelvonókat, új szálláshelyek létesültek és felépült egy sportaréna.

 


A rendezők egyébként azt állítják, a sportág történetének legjobb világbajnokságát fogják lebonyolítani. A versenyeket több mint 36 kamerával közvetítik majd, a helyszínre 400 ezer nézőt várnak, s nagyjából 50 kilométer hosszan építenek ki biztonsági korlátot. A síelők a célba érkezéskor egy olyan diadalív alatt siklanak majd át, amelyet 45 ezer leddel világítanak meg.

 

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play