Alternatív ajándék Bécsből

2012. december 7.

print

Alternatív ajándék Bécsből

Ebben az évben egyhatalmas, polyethyle fekete karácsonyfagömb szolgál Belvederében karácsonyfaként. A gömböt haza is lehet vinni.

Ebben az évben egyhatalmas, polyethyle fekete karácsonyfagömb szolgál Belvederében karácsonyfaként, amelyet Eva Grubinger művésznő alkotott meg. A gömb február harmadikáig csüng a barokk Sala terrena terem mennyezetén.

 


„A feketén fénylő, a barokk Sala terrena fehér falaihoz kontrasztot mutató felület a terem architektúráját és a látogatót torzítottan tükrözi.” - mondja a Belvedere-igazgatónője, Agnes Husslein. Ezek még az úgynevezett Claude-Glas-on is - festett és keretezett, a 18. században divatos tükör - mutatkoznak, amelyet Claude Lorrain tájképfestő után neveztek el.

Az elmúlt két évben a barokk építész Johann Lucas Hildebrant és Savoyai Jenő herceg építető által 1723-ban befejezett Sala terrena teremben a karácsonyi időszakban egy négy méter magas, testszínű plasztik (zselatin), a mennyezetről fordítottan függő, díszítetlen és a padlón egy alacsony dobogón tükröződő fa volt.

Eva Grubinger karácsonyi gömbjét haza is lehet vinni. Egy limitált kiadásban, fekete mázzal bevont kerámiából, a Belvedere shopban 69 euróért kapható.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play