Megnyílt a bécsi fotóhónap

2012. október 29.

print MTI

Megnyílt a bécsi fotóhónap

Több mint 220 kiállítás közül választhatnak novemberben az Eyes On bécsi fotóhónap látogatói.

Bár a programban szereplő tárlatok egy része már korábban elkezdődött, az Eyes On hivatalosan a distURBANces tárlat hétfői megnyitójával indult a MUSA kortárs képzőművészeti galériában. Ez az összeállítás az európai fotóhónapok hálózatában részt vevő partnervárosok közös védnöksége alatt áll, és azt a témát járja körül, hogy miként befolyásolja a digitális világ a valóság érzékelését.

Kis kortárs galériák és nagy bécsi múzeumok egyaránt bekapcsolódnak az Eyes On rendezvényeibe. Az Albertina múzeum "A test mint tiltakozás" című időszaki kiállításával vesz részt a programban. A most zajló 50. Viennale filmfesztivál alkalmából filmes sztárok portréi láthatók a fesztiválközpontban, úgy, ahogy az esemény fotósai megörökítették őket az elmúlt fél évszázadban.

A Bécsi Zsidó Múzeumban Josef Polleross képei láthatók a jelenkori bécsi zsidóság életéről. Polleross Harry Weber fotós 1996-os nagyhatású fotóalbumának témáját dolgozta fel.

A bécsi Eyes On a fotóhónapok nemzetközi hálózatának tagja, és párhuzamosan zajlik a budapesti, berlini, pozsonyi, ljubljanai, luxembourgi és párizsi rendezvényekkel.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play