Egerek a Mumokban

2012. január 5.

print

Egerek a Mumokban

A Modern Művészeti Múzeum – Mumok bemutatja az amerikai pop-art legfontosabb élő képviselőjét, Claes Oldenburg performansz- és installációművészt. A "Claes Oldenburg. The Sixties" című kiállítással a művész 1960-as évekből származó korai műveinek eddigi legátfogóbb bemutatóját tárja elénk.

A Modern Művészeti Múzeum – Mumok bemutatja az amerikai pop-art legfontosabb élő képviselőjét, Claes Oldenburg performansz- és installációművészt.
A Mumok a "Claes Oldenburg. The Sixties" című kiállítással a művész 1960-as évekből származó korai műveinek eddigi legátfogóbb bemutatóját tárja elénk. Oldenburg nemcsak a pop-art egyik fő képviselője, hanem a Coosje van Bruggennel együttműködésben megvalósított monumentális projektjeivel jelentős hatással volt a köztéri művészetre is. Művészetének középpontjában az ipari úton előállított tárgy áll.

A Mumok Oldenburg legfontosabb pop-art munkáit mutatja be: a modern nagyvárosi életet a graffitiművészet által inspirált módon bemutató "The Street" installációtól a "The Store" nevű üzletének híres fogyasztási cikkein keresztül egészen a modern "családi házban" használatos látványos használati tárgyakig: telefon, WC-kulcs, fürdőkád, ventilátor, fűrész, villanykapcsoló. Egy másik terem Oldenburg monumentális, köztérre szánt fogyasztási cikkeiről készített első vázlatait tartalmazza.

A kiállítás záró- és csúcspontja a Mumokban található "Mouse Museum", egy bejárható, "Geometric Mouse" formájú minimúzeum, amely számára összesen 381 tárgyat gyűjtött össze Oldenburg az 1950-es évek végétől.

2012. február 4. - május 28.
Mumok - Modern Művészeti Múzeum, Ludwig Alapítvány Bécs (mumok - Museum moderner Kunst Stiftung Ludwig Wien) a MuseumsQuartierban
1070 Wien, Museumsplatz 1

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play