Legóváros Bécsben

2011. június 29.

print

Legóváros Bécsben

A Bécsi Szünidei Játék keretében július 4-7. között minivárossá alakul az Architekturzentrum Wien. A száz négyzetméteren elterülő urbanisztikai játékvilágot az építészközpont munkatársainak segítségével tervezhetik meg a vállalkozó kedvű legó-rajongók.





A városépítő akcióra elsősorban a 6-10 éveseket várják, akik közül bárki kipróbálhatja, milyen egy építész, várostervező, híd- vagy útépítő mester munkája. Kikötőt, pályaudvart, iroda- és hoteltornyokat is alkothatnak az érdeklődők, de akár kibővíthetik a városi kórházat is.

A legó-rajongók az Architekturzentrum Wien (Bécsi Építészközpont) munkatársainak segítségével bepillantást nyerhetnek a városok fejlődésének történetébe, és megvitathatják, milyen funkciókat kell ellátnia egy városnak.

Mielött elkezdenék az építést, zónákra osztják a területet és közösen meghatározzák, a város mely pontján milyen épületekre lesz majd a legnagyobb szükség.

Amint a terveken helyére került a városháza, a múzeum, az ipari és a lakópark is, máris kezdődhetnek a munkálatok a Legóvárosban. Bécs, Architekturzentrum

1070 Wien, Museumsplatz 1

2011. július 4-7.

www.azw.at





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play