Antwerpenben légvédelmi rendszerrel akarják megvédeni a kikötőt

2024. szeptember 5.

print MTI/Hetedhétország.hu

Antwerpenben légvédelmi rendszerrel akarják megvédeni a kikötőt

Antwerpen Európa második legnagyobb kereskedelmi forgalmat bonyolító kikötője.





Bart De Wever, a belgiumi Antwerpen polgármestere légvédelmi rendszerek telepítését szorgalmazza Európa második legnagyobb kereskedelmi forgalmat bonyolító kikötőjének védelme érdekében - tájékoztatott a The Brussels Times című, angol nyelvű brüsszeli hírportál.

A polgármester a Gazet van Antwerpen című, flamand nyelvű napilapnak adott interjújában azzal összefüggésben érvelt a légvédelem fokozása mellett, hogy szeptember 4-én van a nyolcvanadik évfordulója Antwerpen második világháborús felszabadulásának.

"Több pénzt kívánok szerezni a védelemre, különösen légvédelmi rendszerek, köztük Patriot-rendszer telepítésére Antwerpen kikötője körül. Néhány évvel ezelőtt már javasoltam ezt, de akkor nevetségesnek tartottak. Ki mosolyog még ma is?" - tette fel a kérdést a polgármester.

A belgiumi kormányalakításban is szerepet játszó politikus reményét fejezte ki, hogy az ukrajnai háború a lehető leghamarabb véget ér, ugyanakkor - mint érvelt - Antwerpennek mindenre felkészültnek kell lennie.

"Ha békét akarsz, készülj a háborúra!" - idézte a latin mondást a polgármester.

Felvetette a kérdést: a cégek miért fektetnének az antwerpeni kikötőbe, ha ott nem védik meg kirendeltségeiket úgy, mint például Rotterdamban vagy Hamburgban? Antwerpennek is képesnek kell lennie megvédenie magát - jelentette ki Bart De Wever, majd hozzátette: mindent megtesz azért, hogy a légvédelmi rendszerek kiépítéséhez szükséges forrásokat biztosítsa.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play