Nyári programok a Schloss Hof kastélyegyüttes paradicsomi parkjában

2024. június 27.

print Hetedhétország.hu

Nyári programok a Schloss Hof kastélyegyüttes paradicsomi parkjában

Schloss Hof kastélyegyüttese minden hónap első vasárnapján is magyar tárlatvezetéssel várja a látogatókat. 





A gyönyörű helyekért nem kell messzire utazni. Pozsonytól és Hegyeshalomtól is mindössze 30 percnyi autóútra, Ausztriában egy olyan hely ékeskedik, amely gazdag történelmével, fenséges építészetével és természeti adottságaival ragadja magával az idelátogatót. A környék könnyen megközelíthető vonattal is, és kitűnő kerékpárutak vannak, Pozsonyból akár egy biciklis hídon át lehet tekerni, és máris a Schloss Hof alsó bejáratánál találja magát a látogató.

A Schönbrunn csoporthoz tartozó Schloss Hof kastélyegyüttese 2024 júliusától már nem csak ünnepnapokon és a magyar nemzeti ünnepeken (legközelebb augusztus 20-án), hanem minden hónap első vasárnapján is magyar tárlatvezetéssel várja a látogatókat. A gyermekeknek a játszótér és az állatsimogató mellett tematikus programokat, a felnőtteknek felejthetetlen barokk csillagos estét és császári pikniket is kínálnak.

A Weinviertel borvidék egy csücskében a Duna és Morva folyók szögletében található Ausztria legnagyobb vidéki kastélyegyüttese, Schloss Hof és Niederweiden kastélya. A több mint 70 hektáros területen elterülő Hof barokk kastély, illetve a hozzá tartozó egyedülálló birtok egyfajta történelmi díszletként szolgál, csodálatos vidéki varázst kölcsönözve a helynek. Savoyai Jenő herceg egykori vadászkastélya, később Mária Terézia császárné kedvenc vidéki rezidenciája ma teljes díszében tündököl és várja a pihenni vágyókat. A birtok valódi szerepére utal a kastély kert felőli homlokzatán található felirat: "a lélek megpihenésére a kormányzás terhe alól. “

KÜLÖNLEGES PROGRAMOK A NYÁR FOLYAMÁN

Júliusban és augusztusban több különleges program is várja az ideérkező vendégeket. A gyerekek egész augusztusban, minden nap délelőtt 11 órától 17 óráig a kreatív műhelyben alkothatnak, illetve szombatonként és vasárnaponként pónitalálkozó is van, lovaglással és lócsutakolással. A németül tudók pedig a színházi előadásokon csiszolhatják nyelvtudásukat is.

Császári piknik

A felnőtteket július 14-én majd augusztus 11-én császári piknikre várják. A program a Niederweideni kastélyban a Császári esküvők – ok az ünneplésre című kiállításban tárlatvezetéssel kezdődik, majd folytatódik a kiállítás Császári esküvők – Szerelem? Eljegyzés! Házasság. címet viselő második részében, a Schloss Hof kastély termeiben. A tárlatvezetés után finom ételekkel és italokkal a piknikkosárból romantikus piknik következik a kastélykertben megterített asztalnál.    

Egy felejthetetlen barokk est a csillagok alatt

A Schloss Hof nyári kastélybirtokán évszázadokkal ezelőtt a helyi nemesség gyűlt össze partikra és társasági összejövetelekre, kihasználva a kastély gyönyörű belső tereinek és mesebeli kertjének adottságait. Ezek a fényűző összejövetelek ihlették az Este a csillagok alatt elnevezésű egyedülálló rendezvényt, amelyet augusztus 3-án rendeznek meg a Schloss Hof kastélyában. A szervezők arra invitálják a látogatókat, hogy öltözzenek barokk jelmezbe és ragyogjanak együtt a csillagokkal!

Az évente egyszer - idén augusztus 3-án - megszervezett és nagyszerű programmal kísért exkluzív esti látogatás felejthetetlen élményt ígér. Az esti programból nem hiányozhat a teli piknikkosár sem. A meseszépen kivilágított szökőkutak közelében romantikusan megterített asztal garantáltan még élvezetesebbé teszi a nyári szórakozást. A különleges esti program keretében a kastély eredeti bútorokkal berendezett termeiben csábító utazásra, Jenő herceg és Mária Terézia nyomdokaiba indulhatnak a látogatók. A Császári esküvők - Szerelem? Eljegyzés! Házasság. című időszaki kiállítás a császári esküvők titkairól húzza le a leplet. A pazarul megrendezett ünnepségek mögött gyakran a Habsburg gyermekek megható sorsai és egyedi történetei rejtőznek.

Belépő: 30,- € személyenként. Az ár tartalmazza a napi kastélybelépőt (23,-€), az üdvözlőitalt és a kísérőprogramot. Az esthez 25 eurós/fő áron büfévacsora is rendelhető az árkádos udvarban.





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play