Árstop Németországban: Olcsóbb lesz kocsmába járni

2022. május 23.

print Hetedhétország.hu

Árstop Németországban: Olcsóbb lesz kocsmába járni

Schwäbisch Hall német város úgy dönt, hogy 4 euróban korlátozza a sör literenkénti árát.





Néhány hete a németországi Baden-Württembergben található Schwäbisch Hall település önkormányzata bejelentette, hogy a sör árát 4 euró/literben kívánja maximálni.

A kocsmáknak minden segítségre szükségük van, mivel hosszú ideig zárva voltak, és csak szigorú előírások mellett nyitottak ki, például a vendégek számának korlátozásával és a zöldkártyára vonatkozó követelményekkel.

Az elképzelés szerint a vendégek nem fizethetnek 2 eurónál többet egy korsó sörért, illetve 4 eurónál többet egy liter sörért.

Németország többi részén egy korsó sör átlagára 3,7 euró, és minden német évente körülbelül 99 liter sört iszik.

Schwäbisch Hallban ha egy kocsma 3,7 euróért árul egy korsó sört, a város 1,7 euró támogatást ad, így a vendég csak 2 eurót fizet.

Németországban valóban drasztikusan nő a sör ára, akár 30 százalékkal is a főzdék szövetségének (Deutscher Brauer-Bund, DBB) becslése szerint.

Enne az az k oka, hogy az áram 250 százalékkal, a sörmaláta 70 százalékkal drágult, a raklapokért pedig 150 százalékkal kell többet fizetni, mint tavaly.

A Bild összeállítása szerint egy sor más, alapvetőnek számító élelmiszer ára is jelentősen emelkedhet az idén Németországban. A tej 25 százalékkal drágulhat, a német családokban gyakran asztalra kerülő tésztához használt konzervparadicsom ára pedig az olaszországi alapanyaghiány miatt máris nagymértékben, az év eleje óta 18 százalékkal emelkedett.

 


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play