Alsó-Ausztria idén is számos újdonsággal várja a kerékpárosokat

2018. április 26.

print

Alsó-Ausztria idén is számos újdonsággal várja a kerékpárosokat

Távol az autóforgalomtól biztonságos, jól kitáblázott utak, hibátlan infrastruktúra, családbarát útvonalak és pihenőhelyek, lenyűgöző panoráma, számtalan élmény és látványosság, határtalan szabadság és feltöltődés – ezt nyújtja Alsó-Ausztria a 2018-as bringaszezonban.





 

Ybbstal-kerékpárút

Az újdonságok közé tartozik az Ybbstal-kerékpárút tavaly átadott 55 km-es központi szakasza, ez Waidhofen an der Ybbs-től az alpesi Lunz-i tóig vezet. A kerékpárút szinte végig az egykori Ybbstal-vasút nyomvonalát követi és elsősorban családoknak ajánlott, hiszen nincsenek említésre méltó emelkedők, valamint az út mentén egyedi kialakítású pihenőhelyek várják a megfáradt lábakat. A természetközeli útvezetésnek köszönhetően számos lehetőség nyílik a játékra, és akár fürdőzésre is az Ybbs hűsítő hullámai között. 

Thayarunde-kerékpárút

További újdonság a 111 km hosszú Thayarunde-kerékpárút, amely részben szintén régi vasútvonalak mentén halad. Előnye, hogy az egykori gőzmozdonyok miatt, amelyek nem tudtak magaslatokat meghódítani, a hajdani vasúti mérnökök itt szó szerint „kiegyenesítették” a terepet. A sík vidék családok és akár nagyszülőkkel kerekező unokák számára is kellemes bringázást ígér. Az Ausztria és Csehország közötti határt is átszelő út további érdekessége, hogy védővárak, tekintélyes kastélyok és kolostorok szegélyezik, amelyeket egy pihenővel összekötve meg is lehet nézni. Elektromos kerékpározásra természetesen itt is van lehetőség. A Thayarunde-kerékpárút Bécsből könnyen megközelíthető vonattal is, hiszen kiváló az összeköttetés.

Bécsi Erdő

Akik nem szeretnek csomagolni, azoknak a kerékpáros csillagtúrák javasoltak. A Bécsi Erdőben található Baden-t Bécshez közeli fekvése és különleges hangulata teszi különösen vonzóvá. Az innen induló kerékpáros csillagtúrák a Heiligenkreutz apátságához, Laxenburg kastélyához és hagyományos borozókhoz vezetnek. Baden népszerűségét támasztja alá, hogy már a rómaiak is az itteni kén-tartalmú gyógyvíz előnyeit élvezték, és I. Ferenc császár nyári rezidenciát tartott itt fenn.

E-bike

A tartomány az e-bike hálózatát is folyamatosan fejleszti. Legyen szó hosszabb vagy rövidebb távról, a kényelmesen megközelíthető töltő- és szervizállomások gondtalan bringázást garantálnak a Duna menti kerékpárúton, a Mostviertelben található Traisental-kerékpárút által; Weinviertelben; a Bucklige Welt vidékén, de még az Ybbstal-i Alpok mountainbike útvonalain is, ahol szintén van lehetőség e-bike-ot kölcsönözni. Szó szerint úgy lehet utazni, mint Sissi és Ferenc Jóska, közben pedig kényelmesen fel lehet fedezni e-bile-kal a Traisental kerékpárutat.

Ausztria leghosszabb MTB-útvonala

Alsó-Ausztria a mountainbike-osok számára is igazi paradicsom, számtalan lehetőség közül lehet válogatni. Izgalmas kalandokat kínál például a Varázshegy, vagyis Semmering és Waldviertel, ahol Ausztria leghosszabb MTB-útvonala található. A fejlesztéseknél még arra is figyeltek, hogy csomagok nélkül, kényelmesen lehessen gyűjteni a kilométereket, ugyanis az állomások közt csomagszállítást is lehet kérni.

A legkisebbek is gyakorolhatnak

A legkisebbek igényeihez igazodik Annaberg a Mostviertelben és St. Corona am Wechsel a Bécsi Alpokban. A tavaly ősszel átadott Mini-Bikepark Annaberg ingyen hozzáférhető és tudásszinttől függetlenül minden kis biciklisnek lehetőséget nyújt arra, hogy fejlessze egyensúlyérzékét, ráérezzen a kerékpározás ízére és gyakorolja a bringázást terepen. A Mini-Bikepark St. Corona terepén pedig egy 90 méteres varázsszőnyeg szállítja fel a kicsi bringásokat, ahol két pályán is tesztelhetik tudásukat és elsajátíthatják a mountainbike-ozás művészetét. St. Coronán a „Wexl Trails” dobogtatja meg a MTB-os szíveket csak igazán, ahol minden korosztály nyeregbe pattanhat. A „Wexl Trails“ különlegessége az a 30 km-es szakasz, mely 1400 m-en alpesi gazdaságokhoz és hüttékhez vezet. Itt a mountainbike-osok havasi legelőtől havasi legelőig kanyaroghatnak, alpesi környezetben piknikezhetnek és élvezhetik a kilátást Kelet-Stájerországra vagy egészen Bécsig.    


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play