Óriás lampionok teremtenek varázslatos hangulatot a Bázeli karneválon

2019. február 22.

Hetedhétország.hu

Óriás lampionok teremtenek varázslatos hangulatot a Bázeli karneválon

A bázeli karneválon 20 ezer ünneplő vonul végig a város utcáin és sikátorain, zenével és lámpások fényével teremtve csodálatos hangulatot.

A Rajna-parti város társadalmi életére legnagyobb hatást gyakorló hagyomány minden bizonnyal a híres bázeli Karnevál, amely három napig tart – 2019-ben március 11. és 14. között –, de Basel lakói az év többi 362 napján teljes odaadással készülnek rá.

Az idén március 11. és 14. között megrendezésre kerülő baseli farsang Svájc legnagyobb farsangi népünnepélye. A hamvazószerdát követő hétfőn, pontban hajnali 4-kor az egész városban kialusznak a fények, és a hagyományos baseli reggeli zenebonával megkezdődik az „év három legszebb napja“. Fényt csak a saját zenéjüket előadó különböző farsangi csoportok, az ún. clique-ek papírlámpásai adnak, amelyek több mint három méter magasak is lehetnek. A felvonulók hordozzák, illetve kocsin gurítják lámpásaikat.

Amikor az óra elüti a négyet, az egyedi jelmezbe öltözött és legtöbbször a fejükön is lámpásokat viselő clique-ek elindulnak, és zenélve vonulnak végig a város koromsötét utcáin. Mindeközben lehetőség nyílik a hagyományos farsangi ételek, mint például a lisztleves (Mehlsuppe) és a hagymás lepény (Zwiebelwähe) vagy a sajtos pite (Käsewähe). megkóstolására is. A baseli farsang évente több mint 10 ezer résztvevővel (nézők nélkül) dicsekedhet.


Kapcsolódó hírek