Az osztrák Alpok csúcsai grandiózus élmény mindenkinek

2017. június 17.

print

Az osztrák Alpok csúcsai grandiózus élmény mindenkinek

Az Alpok látványa és a tiszta hegyi levegő élvezete fáradozás nélkül is elérhető a hegycsúcsokra vezető kényelmes osztrák hegyi vasutakkal.






A természet élménye 3000 méteren

 

A nemzeti park természeti élményeit állítják a középpontba Salzburg tartományban a Kitzsteinhornon.

A Kitzsteinhorn felvonójának hegyállomása Salzburg tartomány – bárki által kényelmesen elérhető – legmagasabb pontja: a tengerszint felett 3029 méteren fekszik. Itt valamennyi érzékszervünk előtt feltárulkoznak a Magas-Alpok lenyűgöző természeti csodái és élményei. A felvonóból kilépve a Gipfelwelt 3000 a hegy csendjébe burkolja a látogatókat. A Kitzsteinhorn hegycsúcsán keresztül egy 360 méter hosszú tárna hat állomása mutatja be az olyan érdekességeket, mint a hegyikristály és a permafroszt.

Az útvonal érinti a nemzeti parkban kialakított panorámakilátót, ahol a látogatók a Großglocknerrel és Ausztria legmagasabb hegyeivel egy magasságból szemlélhetik a hegyek világát. A Cinema 3000 különlegesen nagy méretű mozivásznán látványosan és már-már kézzel foghatóan elevenedik meg a Kitzsteinhorn. A szabad kültérben kialakított Ice Area pedig tapinthatóvá teszi a látogatóknak a jeget és a havat, sőt még a nyári hóban is csúszkálhatnak.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play