Kényelmes családi pihenés a karintiai hóban

2016. október 1.

print

Kényelmes családi pihenés a karintiai hóban

Ha a gyerekek jól érzik magukat, a szülők is boldogok. Ezzel Karintiában nagyon is tisztában vannak, ezért kényelemről és élményekről kisebb-nagyobb extrák gondoskodnak.





A lehető legjobban előkészített, biztonságos pályákon csak úgy tolonganak kezdők és haladók – ennek ellenére a felvonóknál, a melengető téli napfényben nincsen várakozási idő. A kényelemről és élményekről kisebb-nagyobb extrák gondoskodnak: kényelmes, ülésfűtéssel ellátott felvonók, infraszaunák közvetlenül a sípályák mentén, komornyikok, vagy a lovasszán-taxi. Emellett számos lehetőség kínálkozik szánkózásra, korcsolyázásra a befagyott tavakon, valamint vízi élményekre a csúszdákkal és vadvízi patakokkal rendelkező karintiai gyógyfürdőkben és uszodákban.


INFINITYPOOL ALPINHOTEL PACHEINER - GERLITZEN ALPE
© Kärnten Werbung, Fotó: Franz Gerdl

A fiúk és lányok nemcsak a biztonságos és tanúsított pályákon mozoghatnak. Bizonyíthatják tudásukat a hóparkokban és a buckapályákon, versenyt síelhetnek a gyorsasági szakaszokon, és a síelésükről készített felvételeknek köszönhetően igazi sztárnak érezhetik magukat. A legfiatalabb családtagok ezalatt a pályákon táncoló és éneklő maskarásokon derülhetnek, de közvetlenül a sípálya mellett található melegedőkben is megpihenhetnek, vagy hóembert építhetnek


Gerlitzen Alpe - © Kärnten Werbung, Franz Gerdl

Karintiában megvan minden, ami egy téli családi üdülést felejthetetlenné tesz. Legyen szó síelésről, snowboardozásról, kezdőkről, haladókról, szórakozásról és élményekről, vagy pihenésről. A pályák mentén számos lehetőség kínálkozik szánkózásra, korcsolyázásra a befagyott tavakon, és vízi élményekre a csúszdákkal és vadvízi patakokkal rendelkező karintiai gyógyfürdőkben és uszodákban.

Bad Kleinkirchheim régió „Familien-Euro” csomagajánlatának keretén belül a 12 éven aluli gyermekek szüleik kíséretében 100 kilométernyi pályán csupán napi egy euróért carvingolhatnak és síelhetnek. Ezen felül opcionálisan sí vagy snowboard is kölcsönözhető. Emellett számos családi szálláshely várja az érdeklődőket a parasztházaknál töltött üdüléstől az ötcsillagos szállodákig. 2017. március 4-től a síbérlet az egész család számára minden, a programhoz csatlakozó vendéglátónál benne foglaltatik az árban, a fürdőkre pedig 50 százalék kedvezményt adnak.

Lieser- és Maltatal régió síóvodájában a két éven felüli gyerekek játékosan sajátíthatják el, hogyan lehet biztonságos ívet leírni síelés közben. „Térdet hajlítani, fület hegyezni" – jól képzett síoktatók tippjei és trükkjei gondoskodnak arról, hogy a sípályák kis törpéi gyorsan ráérezzenek, mi is a hóekézés és fordulás lényege.

A család barátja a Weissensee-nél Meterix, a kis mérőmaci. Ő a jelképe annak a szuper kedvezményrendszernek, melynek mottója: „minél kisebb, annál olcsóbb”, és ő segít a szülőknek abban, hogy pénzt takarítsanak meg a családi üdülésen. Meterixnek hála, a gyerekek (12 éves kor alatt) a kiválasztott vendéglátó üzemekben csak testmagasságuk szerint fizetnek. Ingyenesen lehet síelni január 8. és 15., valamint március 5. és 12 között, feltéve, hogy az 50 partnervállalat egyikénél szállnak meg a vendégek. És a síelés után? A Weissensee télen Európa legnagyobb tartósan befagyott természetes jégpályájává változik. A jégtakaró akár 40 cm vastag is lehet. A tükörfényesre sikált jégpályákon – melyek hossza 5-25 km – és korcsolyapályákon remekül lehet korcsolyázni és hokizni. Ezenkívül korcsolya- és gyorskorcsolya-tanfolyamokat is szerveznek. Szintén nagyon népszerű a Naggler Almtól induló négy kilométer hosszú természetes szánkópálya.


Weissensee - © SWS

Karintia legnagyobb síterülete, Nassfeld is nagyon családbarát. Kellemes meglepetésként a tíz éven aluli gyermekeket bizonyos időpontokban és meghatározott feltételek mellett ingyenes síelésre invitálják. Aminek a téli sportok kicsi és nagy szerelmesei egyaránt örülnek: az Alpok leghosszabb kivilágított pályája, a Nassfeldi Hópark, a „Blue Day“ szórakoztató eszközökkel, 3 símozi-szakasz és a legjobban kiépített sí-gyakorlópályákkal.

A síkörhinta körbe forog a Millstätter See körül. Mivel Karintia középpontjában helyezkedik el, a Millstätter See partjáról a vendégek közel harminc perces autóúttal elérhetik Karintia legszebb sílankáit: a Goldeck sporthegyet, Bad Kleinkirchheimet/St. Oswaldot, a Katschberget, a Nassfeldet, vagy a Mölltali Gleccsert. A családok ebben a régióban különösen kedvező áron utazhatnak: 2017. január 8-tól a szezon végéig a 14 éven aluli gyermekek, akik családjaikkal a Millstätter See körüli vendéglátóknál szállnak meg, a Sportberg Goldeck síterületen ingyenesen síelhetnek. Ennek előfeltétele, hogy a szülők síbérleteket vásároljanak.

A falkerti Heidi Alm Sípark ideális helyszín a visszavonuláshoz a családok számára, ahol a gyermekek Heidi és Peter rajzfilmfigurák védelme alatt tanulhatnak síelni. Négy csákányos felvonó és tizenkét kilométer sípálya alkot tökéletes díszletet az első kanyarokhoz a hóban, később aztán a Heidi’ Kids Hóparkban ugratókkal, boxokkal, korlátokkal, meredek kanyarokkal és hullámpályákkal folytatódik a móka. A falkerti Heidi Alm Síparkban a gyerekek hatodik születésnapjukig egy felnőtt kíséretében ingyenesen síelhetnek. És mi lelkesíti még a sírajongó szülőket? A kereken 2300 méteres magasságával Falkert a freeriderek és túrázók paradicsoma.

A Turracher Höhe síterület ideális a családok számára, akikről egynapos síbérletre vonatkozó családi kedvezményekkel, speciális, gyermekeknek szóló sítanfolyamokkal és különösen gyermekbarát ajánlatokat (pl.: gyermekfelügyelet a hétvégén és a szünidő minden napján) kínáló szállodákkal gondoskodnak. Aki igazán különleges élményre vágyik, az most az 1,6 km hosszú „Nocky Flitzer” alpesi hullámvasúttal száguldhat alá a völgybe. Szintén hátborzongató élvezetet nyújt a hópark és a Funslope park látogatása. Új az idei téltől a „Nocky’s Winterzeit“ - gyermekpálya a Wildkopf-sípályán. A gyermekek számára kialakított élményterep azoknak a kis síelőknek az igényeihez igazodik, akik már biztosan állnak a lécen. A kicsiket Nocky és a barátok kísérik. December 17. egyértelműen a Turracher Höhe fiatal sívendégeinek napja. Mivel a stájer FamilienSkiFest keretében a 15 év alatti gyermekek a síbérletekre, a síkurzusra és a síkölcsönzésre 50% kedvezményt kapnak. Január 21-én kerül sor ugyanis a Turracher családi napra. A 14 éven aluli gyermekek szülői felügyelet mellett ingyen síelhetnek! Március 25-én pedig kerül megrendezésre a 2. családi nap: a 14 éven aluli gyermekek szülői felügyelettel ezen a szombaton is ingyen síelhetnek a Turracher Höhe lejtőin.

A Gerlitzent, a villachiak jellegzetes hegyét, kitüntették a „Welcome Beginners” védjeggyel. Ennek során a Kötélpálya Szövetség szakemberei azt vizsgálják, hogy a síterület ténylegesen alkalmas-e kezdők és újrakezdők számára. A Gerlitzen mindenki számára tökéletes és felejthetetlen családi sínapokat kínál többek közt széles pályáival, gyermek- és hómackó-birodalmával, gyermekbarát gasztronómiájával és családbarát szálláshelyeivel. Szintén a villachi régióban: a Kärnten Therme élményvilága a villachi melegvízű fürdőben csőcsúszdákkal, Crazy River-rel vagy sellőúszással.

A Wörthersee régió, valamint a tartomány fővárosa, Klagenfurt is hangulatos kikapcsolódást kínál télen az egész családnak. Mindig érdemes felkeresni a Pyramidenkogel kilátót és a klagenfurti karácsonyi vásárt. Különösen szép élményt nyújt a veldeni advent, amely a tóparti községet az angyalok városává varázsolja, a kis látogatókat pedig Jézuska segítőivé képezi ki. A karintiai hagyományokba és szokásokba enged bepillantást a pörtschachi adventi sétányon megrendezett Csendes Advent.


Klagenfurti karácsonyi vásár
© Kärnten Werbung, Franz Gerdl

A Katschbergen található „Katschi’s Kinderwelt” parkban a legifjabb nemzedék kitűnően érzi magát. Itt felügyelnek rájuk, és a síoktatók szakértő útmutatásai mellett megpróbálkozhatnak az első kanyarokkal. A gyermekeknek fenntartott sípályák mentén álló, beszélő rajzfilmfigurák buzdítják a gyermekeket elhaladáskor, a Mini-Jet, azaz a gyermekbarát tányéros felvonó pedig a kiindulási pontra viszi őket vissza. Ha a kicsiknek menet közben szünetre van szüksége, a melegedő-pavilonokban kipihenhetik magukat és felmelegedhetnek. A síeléssel töltött nap végén a gyerekeket a „lovasszán-taxi” szállítja vissza a szállodába.

A „Schneemannkarte” síbérlet Heiligenblutban a tíz éven aluli gyermekek számára szól, és egy felnőtt jeggyel kombinálva 3 euróba kerül.

Közép-Karintia turisztikai régiójában a síbarát családok Flattnitz, Saualpe és Simonhöhe síterületein találhatják meg számításaikat. A pályák nyüzsgésétől távol a Flattnitz hóbiztos pályái garantált téli élményt kínálnak öregnek és fiatalnak, december elejétől március végéig. A Simonhöhén a legkisebbeknek havas élményeket, a Vidámparkban klassz ugrásokat, a szülők számára pedig élvezetes szórakozást nyújtó sípályákat kínálnak. Különleges élményt kínál a naplementébe menő fergeteges szánkóparti. A hószán a szánkózókat igazi kalanddal ajándékozza meg.

Kicsi, de nagyszerű síterületek Lavanttalban: a Koralpe, a Klippitztörl és a Weinebene szelíd lankái és jó áttekinthetősége miatt kiválóan alkalmas kezdő és újrakezdő síelők számára. Az elő- és utószezonban azok a gyerekek, akik szüleikkel egyes megjelölt vendéglátóknál laknak, a klippitztörli sípályán ingyenesen síelhetnek.





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play