5 helyszín Louis de Funes rajongóknak

2015. augusztus 15.

print Hetedhétország.hu

5 helyszín Louis de Funes rajongóknak

1914. július 31-én született Louis de Funes, a francia filmművészet egyik legnagyobb komikusa. Louis de Funes tiszteletére bemutatjuk azt az 5 helyszínt, amelyeket a színész rajongóinak feltétlenül fel kell keresniük.





2. Le Cellier – Château de Clermont



Le Cellier-ben, Nantes közelében, a Loire völgyében található Clermont kastélyban lakott a komikus életének utolsó szakaszában. Ma a kastély magánbirtok, ezért nem látogatható, a szép rózsakert, amelyet Funes gondozott nincs többé. 2014 májusban a kastélyban avatták fel múzeumát (Museé de la Louis), amelyben sehol máshol nem publikált fotókat, dokumentumokat, plakátokat és a színész által vendégül látott hírességek különböző használati tárgyait láthatják a látogatók.

A kastély 1643 és 1649 között épült reneszánsz stílusban. A Cheni de Clermont család építtette, amely az egyik legbefolyásosabb katonai családnak számítottak abban az időben. A Rocro csatában a Clermont családnak jelentős érdemei voltak abban, hogy, XIV. Lajos király francia király megtarhatta trónját, ezért a király hálája jeléül nekik adományozta azt a területet, ahol később a kastély felépült. Majd a Maupassant család birtokában volt, mielőtt a híres színész Louis de Funés tulajdonába került. 
 

Clermont kastély
Clermont kastély

Clermont kastély

Clermont kastély - Museé de la Louis
Clermont kastély - Museé de la Louis

 

Clermont kastély - Museé de la Louis Clermont kastély - Museé de la Louis
Clermont kastély - Museé de la Louis





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play