» Hollandia

» Hollandia » Észak-Holland


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A romantikus várkastély Amszterdam közelében.


A több mint 700 éves Muiderslot kastély Muidenben, egy Amszterdamtól 15 kilométerre délkeletre fekvő kisvárosban található. A 13. századból származó középkori várkastély a Vechte torkolatánál áll az IJsselmeerben.

Magas falak, tornyok és bástyák, nehéz felvonóhíd, vizesárok és várárok: a Muiderslot-kastélyban minden megvan, amire egy igazi középkori várnak szüksége van. A Muiderslot kastély az egyik legrégebbi és legjobban megőrzött kastély Hollandiában.

A várat 1280 körül építették és hosszú ideig Hollandia védelmét szolgálta. Az épület évszázadok viharos történelmét élte át, és többek között bírósági épületként, börtönként és hivatalos rezidenciaként működött. Valószínűleg a leghíresebb lakója a holland költő, Pieter Corneliszoon Hooft volt, aki 38 évig élt a kastélyban.

A Muiderslot-kastély ma múzeum, és a látogatók időutazást tehetnek a régi falakon és a környező parkban.

A várban sok mindent megtudhatunk a középkorról, a vár történetéről és az akkori életről. A nagy fegyvergyűjtemény és az eredetihez hű belső berendezés a holland aranykor pompáját idézi.

A múzeumban a kicsik is megtalálják a számításukat: a gyerekek részt vehetnek egy kincsvadászaton a várban, és a kiállítás különböző interaktív állomásain kipróbálhatják, milyen a középkori lándzsavívás lóháton, vagy lovagnak öltözhetnek.

A tavaszi és nyári hónapokban a kastély területén egy sólyomvadász a középkori solymászatról mesél, és a ragadozó madarakat közelről is megcsodálhatjuk. Jó idő esetén sétálhatunk a gondosan kialakított történelmi kastélykertben, ahol van egy gyógynövénykert, egy zöldségeskert, egy szilvafás rét és egy lombhullató folyosó.

Áprilistól októberig a Muiderslot kastélyt komppal is megközelíthető. Amszterdamból (IJburg kikötő) naponta kétszer indul hajó a Pampus erődszigeten keresztül a várhoz és vissza. A hajóút alig 90 percig tart, és egy egész napos kirándulást tesz teljessé a várkastélyhoz.Tartomány:Észak-Holland
Cím:Muiden
GPS: 52° 21′ 3.41172″, 5° 4′ 20.1027″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward