Különlges lesz a szilveszter a Champs-Elysées-n

2014. december 19.

print MTI

Különlges lesz a szilveszter a Champs-Elysées-n

A párizsi Champs-Elysées először várja december 31-én látványos fényjátékkal a világ egyik legszebb sugárútján szilveszterezőket. A program részeként a Diadalívre vetítenek majd varázslatos képeket.





"Mindig nagyon sokan vannak a Champs-Elysées-n, és eddig Párizs volt az egyetlen nagyváros a világon, ahonnan nem lehetett szilveszteri képeslapokat küldeni. Szeretnénk, ha Párizsról szép képek terjednének az év végén" - mondta Bruno Julliard kulturális ügyekért felelős alpolgármester. 

A Diadalívre vetített képekkel este háromnegyed 12-kor kezdődő fényjáték a párizsi "életművészetet" illusztrálja majd, és környezetvédelmi témákat is fog tartalmazni, miután 2015 végén Párizsban rendezik a klímakonferenciát.

Éjfél előtt néhány perccel a Diadalíven is megkezdődik a visszaszámlálás, majd a reflektorok a párizsi eget fogják megvilágítani. A gépkocsiforgalmat ezalatt leállítják a sugárúton, és a gyalogosoké lesz az egész Champs-Elysées.

A sugárutat másnap délután is lezárják a forgalom elöl, a tavalyi évhez hasonlóan 15 feldíszített teherautó és 15 fanfár fogja köszöneti az újévet. A parádé 600 ezer euróba kerül a Champs-Elysées-bizottságnak, a városháza 200 ezer eurós támogatást nyújt.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play