» Ausztria

» Ausztria » Niederösterreich » Alsó-Ausztria

Csodálatos gyalogtúra Kollmitz váráig


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Kollmitz vára Alsó-Ausztria egyik legnagyobb várromja. Az út részben a folyó mentén vezet, természetes ösvényeken és pallókon.


Idilli falvakon át jut el a Raabs városától kb. 4 km-re délkeletre fekvő Kollmitz váráig. A Thaya egyik kanyarulatánál égbetörő meredek sziklán emelkedő erődítmény a Waldviertel egyik legnagyobb és legimpozánsabb várromja. A tornyokba ma is fel lehet menni.

A látogatókat egy kisebb kiállítás is várja. Szép idő esetén érdemes itt uzsonnázni (van vendéglátóhely). A várból és a környékről elbűvölő kilátás nyílik Raabs városára és a Thaya-völgy vadromantikus tájaira.

Útleírás:
Raabs városából a Kollmitzsteigon át kifelé a Thaya völgyébe. A Kaumbach, a Jungfernstein és az Irtleiten érintésével hegynek felfelé. Szántóföldeken és réteken keresztül a "Böhmische Mauer“ nevű építményig, ami már Kollmitz várának egyik része. A Thaya folyó kanyarulata fölött trónoló vár a Waldviertel leghatalmasabb erődítménye. Vissza a Kollmitzgrabenen és néhány magaslaton át, ahonnan fantasztikus a kilátás a várra. Sauggern, és a Seebsbach patak, majd Lindau után újra hegynek fel, aztán lefelé, vissza Raabsba.

Kollmitz vára Alsó-Ausztria egyik legnagyobb várromja. 1611-ben emelték a szomszédos csehek elleni védőbástyaként. Többszöri el- és visszafoglalás után, 1708-ban végleg elesett.

Táv 11,6 km
Menetidő 3,5 hTartomány:Niederösterreich
Cím:Raabs
GPS: 48° 50′ 50.67384″, 15° 29′ 36.36348″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward