Közbringák kirándulóknak is Bécsben

2014. április 23.

print

Közbringák kirándulóknak is Bécsben

Rekord népszerűségnek örvendenek a közbringák Bécsben. A bécsi közbringa-rendszer, a Citybike keretében jelenleg 116 dokkolóállomás és 1.400 kerékpár áll Bécs lakói és látogatói rendelkezésére, akik a statisztikák szerint szorgalmasan élnek is a lehetőséggel.Rekord népszerűségnek örvendenek a közbringák Bécsben. 2014 első negyedévében minden hónapban több mint száz százalékkal nőtt a közbringát használók száma a fővárosban. 2005 óta nem volt ilyen növekedésre példa.

 


A bécsi közbringa-rendszer, a Citybike keretében jelenleg 116 dokkolóállomás és 1.400 kerékpár áll Bécs lakói és látogatói rendelkezésére, akik a statisztikák szerint szorgalmasan élnek is a lehetőséggel.

 


Copyright fotó: Alexandra Kromus / PID


2014 első negyedévében ugyanis - a tavalyi év hasonló időszakához képest - minden hónapban a száz százalékot meghaladó mértékben nőtt a Citybike-használatok száma: januárban 109, februárban 110, márciusban pedig 163 százalékkal. Ez azt jelenti, hogy 2013 első negyedévéhez képest 82 ezerszer többször pattantak közbringára Bécsben.

Ilyen mértékű növekedést utoljára 2005-ben tapasztaltak, pedig folyamatosan bővítik a rendszert. Az elkövetkező hetekben például 500 új kerékpárt állítanak szolgálatba. Egy részükkel a régebbi, elhasználódott bicikliket váltják ki, a maradék száz pedig plusz járműként jelentkezik majd. Dokkolóállomásból négy továbbit terveznek.

Tavaly egyébként 480 ezer regisztrált felhasználója volt a Citybike-rendszernek, akik a mintegy 790 ezer út során összesen 2,5 millió kilométert tettek meg.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play
Hetedhétshop.hu