Hol van Franz?

2014. április 5.

print MTI/Hetedhétország.hu

Hol van Franz?

Ferenc Ferdinánd 1892-1893-as világkörüli útjának emlékeit mutatja be szerdától a Bécsi Világmúzeum legújabb tárlata, a Franz is Here! című kiállítás.

A tíz hónapos utazás során Ferenc Ferdinánd járt Indiában, Ausztráliában, Kínában, Japánban, Óceániában és Észak-Amerikában. Ezalatt több mint 14 ezer tárgyat gyűjtött és vitt haza Bécsbe.

Ferenc Ferdinánd Habsburg trónörökös 1892-1893-as világkörüli útjának emlékeit mutatja be szerdától a Bécsi Világmúzeum legújabb tárlata, a Franz is Here! című kiállítás.

Ferenc Ferdinánd Habsburg trónörökös 1892-1893-as világkörüli útjának emlékeit mutatja be szerdától a Bécsi Világmúzeum legújabb tárlata, a Franz is Here! című kiállítás.

A kiállításon mintegy kilencszáz fegyvert, figurát, szövetet, állatokat, képeket, maszkokat és egyéb emléket mutatnak be három teremben. Ferenc Ferdinánd naplóbejegyzései Cornelius Obonya színész felolvasásában hallhatók hangszórókon keresztül.

Steven Engelsman, a múzeum igazgatója reméli, hogy sokan látogatnak el a kiállításra Ferenc Ferdinánd halálának és az első világháború kitörésének századik évfordulója évében.

Az összegyűjtött emlékeket maga Ferenc Ferdinánd is eleve múzeumba szánta, így az utazást követően ki is állították őket a Belvederében. A Wiener Zeitung című lap naponta megjelentette a látogatószámot, a teljes bevételt pedig jótékonysági célra ajánlották fel.

A Franz is Here! című tárlat november 2-ig látható.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play