Vasárnap se ingyenes a Louvre és Versailles!

2014. március 15.

print

Vasárnap se ingyenes a Louvre és Versailles!

Szünetelteti az áprilistól szeptemberig tartó főszezonban a párizsi Louvre és a versailles-i kastély azt a gyakorlatot, amelynek keretében a látogatók ingyen nyertek bebocsátást a múzeumba a hónap első vasárnapján.





Szünetelteti az áprilistól szeptemberig tartó főszezonban a párizsi Louvre azt a gyakorlatot, amelynek keretében a látogatók ingyen nyertek bebocsátást a múzeumba a hónap első vasárnapján.

Az intézmény szerint az ingyenes belépővel a nehezebb anyagi körülmények között élő franciáknak akartak kedvezni, a gyakorlatban azonban a turisták látták előnyét a kedvezménynek, és a látogatóknak csak 38 százaléka volt helyi lakos.

A múzeum vezetése emellett úgy véli, hogy az ingyenes vasárnapokon az épületbe özönlő nagy, 30-38 ezer fős tömeg miatt nehezen élvezhető a látogatás élménye, az emberáradat ráadásul veszélyeztetheti a művek megóvását.

Az intézmény azt is tapasztalta, hogy utazási irodák az ingyenes napot kihasználva rengeteg látogatást szerveztek a Louvre-ba, míg a francia vendégek száma folyamatosan csökkent.

A múzeum október és március között továbbra is ingyenesen lesz látogatható minden hónap első vasárnapján. Döntöttek arról is, hogy a hátrányos helyzetűeket megpróbálják valahogyan "kompenzálni", így ők a főszezonban is ingyen kereshetik majd fel a világhírű gyűjteményt.

A múzeum megjegyezte, hogy hasonló intézkedés van érvényben a versailles-i palotában is, amely csak november és március között látogatható ingyenesen a hónap első vasárnapján.





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play