Zenélő égbolt a Múzeumi Negyed fölött

2011. június 18.

print

Zenélő égbolt a Múzeumi Negyed fölött

Andres Bosshard a MuseumsQuartier 10. évfordulójára fejlesztette ki a Klanghimmel MQ nevet viselő hangépítményét, amely alig hallható sugallataival, hangfelvillanásaival egész nyáron át egyfajta zenélő égboltot varázsol a múzeumi negyed főudvara fölé.

Sőrés Zsolt (Ahad) munkája is megszólal a MuseumsQuartier főudvarán az elismert svájci hangművész, Andres Bosshard által létrehozott hanginstallációban. Andres Bosshard a MuseumsQuartier 10. évfordulójára fejlesztette ki a Klanghimmel MQ nevet viselő hangépítményét, amely alig hallható sugallataival, hangfelvillanásaival egész nyáron át egyfajta zenélő égboltot varázsol a múzeumi negyed főudvara fölé.

Az installáció részeként saját fejlesztésű, átlátszó hangszórók lógnak műanyag köteleken a főudvaron, amelyeket a Fischer von Erlach-szárny és a Kunsthalle tetejéről vetített pontszerű hangképek egészítenek ki, miközben a fák között egy további, rejtett hangzás bontakozik ki.
 
A projekt keretében hallható kompozíciók és hangmunkák tizenöt különböző nemzetiségű művésztől származnak, köztük a magyar Sőrés Zsolt Ahadtól.
A zenélő égboltot október 1-jéig minden nap ingyenesen lehet meghallgatni.
Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play