Országszerte óvintézkedésekkel rendezik meg idén az adventi vásárokat

2021. november 16.

print MTI/Hetedhétország.hu

Országszerte óvintézkedésekkel rendezik meg idén az adventi vásárokat

Az országban koronavírus-járvány negyedik hulláma ellenére is megrendezik az adventi vásárokat, amelyek hagyományosan hoozájárulnak a karácsonyi készülődéshez és hangulathoz. A színes programok mellé nem hiányozhat a maszk és a védettségi igazolvány.





Budapest: Advent a Bazilikánál

MTI/Mohai Balázs

A Szent István téren a karácsonyi vásár idén ismét hagyományos formájában tér vissza november 19. és január 1. között.

A január 1-jéig látogatható karácsonyi vásár idén 11. alkalommal fogadja az érdeklődőket különleges szelfiponttal, a Bazilikára vetített 3D fényfestéssel, ingyenesen igénybe vehető korcsolyapályával, valamint csaknem 100 kézműves és gasztronómiai kiállítóval.

A látogatók érdekében a rendezők több, a törvényi előírásoknál szigorúbb intézkedést hoztak. A vásár belvárosi gyalogosforgalomtól elzárt részébe kapukon keresztül, védettségi igazolvány ellenőrzése után lehet belépni. A vásári sokadalom fellazítása érdekében további kisebb vásári helyszíneket alakítottak ki, ahol a hely adottságai miatt nem gyűlhet össze tömeg.

Ahogy minden évben, a Bazilika előtt ezúttal is feldíszítenek egy hatalmas, közös karácsonyfát, amely az óriás adventi koszorúval és betlehemi jászollal együtt végigkíséri az Advent a Bazilikánál eseménysorozatait. A hagyományokat követve november 28-tól minden vasárnap közös adventi gyertyagyújtás is lesz a téren.

A vásár ideje alatt minden nap fotókiállítással, jégpályával, valamint selfie automatával várják a látogatókat, a Bazilika homlokzatán pedig délutánonként 16.30-tól fényfestés kápráztatja majd el a közönséget.

Számos koncerttel is készülnek a szervezők. A sztárvendégek mellett a színpadon fellép majd hangszeres együttes, duó, acapella-, gospel- és kamarakórus, sőt handpan koncertet is hallgathatnak a térre látogatók.

A rendezvény területére érvényes Covid-igazolvánnyal lehet belépni. A 18 éven aluliakat szintén vagy védettségi igazolvánnyal, vagy azzal rendelkező felnőtt kísérővel engedik be. Védettségi igazolvány hiányában 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet kérnek bemutatni, magyar vagy angol nyelven. A külföldiekre tehát ugyanazok a járványügyi szabályok vonatkoznak, mint a belföldiekre.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play