5 helyszín Louis de Funes rajongóknak

2015. augusztus 15.

print Hetedhétország.hu

5 helyszín Louis de Funes rajongóknak

1914. július 31-én született Louis de Funes, a francia filmművészet egyik legnagyobb komikusa. Louis de Funes tiszteletére bemutatjuk azt az 5 helyszínt, amelyeket a színész rajongóinak feltétlenül fel kell keresniük.





Louis de Funes

 

1914. július 31-én született Louis de Funes, a francia filmművészet egyik legnagyobb komikusa. Bár Louis de Funes 1983. január 27-én eltávozott közülünk, továbbra is mosolyt csal a legfiatalabb generációk arcára is.

 

Louis de Funes


Funest a legnagyobb francia komikusnak tartják, aki hírnevet az Átkelés Párizson (La Traversée de Paris) című filmmel szerzett 1956-ban, Jean Gabin és Bourvil oldalán. Már akkor 42 éves volt. A nagy áttörést a Csendőr sorozat jelentette, melynek első darabját, a Saint Tropez-i csendőrt (Le Gendarme de Saint-Tropez), 1964-ben forgatta Jean Girault-val. Nem sokkal később újabb sikert könyvelhetett el magának a Fantomas Juve felügyelőjeként, túlragyogva a címszerepet alakító Jean Marais-t.

 

Louis de Funes


1968-ban a francia közvélemény-kutatások szerint ő volt Franciaország legnépszerűbb színésze. Az Egy kis kiruccanás (Le Grande Vadrouille) minden idők egyik legnagyobb francia kasszasikere is volt, több mint 17 milliós nézőszámot produkált. Utolsó filmjét, a Csendőr és a csendőrlányokat (Le Gendarme et les gendarmettes) 1982-ben forgatta.

A franciák és a francia film szerelmesei még mindig is a szívükben őrzik, sajátos módon tovább is él: a L’ecsó című rajzfilm morcos főszakácsát (Skinner) részben róla mintázták. 2015-ben pedig visszatér a mozikba! Roy Lewis megfilmesített regénye (Pourquoi j'ai pas mangé mon père - Miért nem ettem meg az apámat) fog a vásznakra kerülni Jamel Debbouze főszereplésével. Louis de Funes, bár már 31 éve meghalt, szintén szerepelni fog benne, az Avatar és a Gravitáció filmekben látott animációs technika segítségével. A projekt megvalósításában segíteni fog Olivier, Funes fia, aki a forgatókönyvírásban is részt vett.

Louis de Funes tiszteletére bemutatjuk azt az 5 helyszínt, amelyeket a nagy komikus rajongóinak feltétlenül fel kell keresniük:

 

Louis de Funes tiszteletére bemutatjuk azt az 5 helyszínt, amelyeket a nagy komikus rajongóinak feltétlenül fel kell keresniük.





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play