» Olaszország

» Olaszország » Valle d'Aosta

Savoyai Erőd - A Bosszúállók fellegvára


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Savoyai-ház a 19. században épült a Bard felett emelkedő sziklára. Jelenleg az Alpok Múzeumának (Museo dele Alpi) ad otthont, és festészeti, valamint szobrászati kiállítások kerülnek itt megrendezésre. Nyáron zenei és táncművészeti előadások színhelye.

Bard erődje gyönyörű magashegységi környezetben, az elkeskenyedő Aosta-völgyben fekszik közel a francia, illetve a svájci határhoz. 1800-ban a várat mindössze négyszázan védték, mégis két hétig feltartóztatták Napóleon 40 ezer főt számláló seregét, ezzel keresztülhúzták a francia uralkodó a meglepetés erején alapuló haditervét. Napóleon bosszúból a földig rombolta a várat, így azt teljes egészében újra kellett építeni a 19. században.

Bard jellegzetes középkori városközpontja kis utcákkal, 15-16. században emelt épületekkel, kézművesműhelyekkel, és helyi termékeket áruló üzletekkel van tele. Temploma (Chiesa dell'Assunzione di Maria) 12. századi eredetű, de mai formáját a 19. században nyerte el. Négyzetalapú, egyhajós, előtte kőből épült lépcsősor és árkádok vannak.

A várban forgatták a Bosszúállók: Ultron kora c. filmet. Von Strucker báró választotta ki a Hydra titkos bázisának a helyszínéül. A hegy tetején magasodó fellegvárba fészkelte be magát, és ott folytatott kísérleteket Loki lándzsájával és a Maximoff ikrekkel. Ezt az erődítményt ostromolja a szuperhőscsapat a film elején.

Bard városában és a környező településeken is érdemes körülnézniük a film rajongóinak, ugyanis ezek a helyiségek adták a fiktív kelet-európai ország, Szokovia utcáit. Cirill betűs táblákat, feliratokat helyeztek el, hogy teljes legyen az illúzió.

Tartomány:Valle d'Aosta
Település:Bard
GPS: 45° 36′ 29.69878″, 7° 44′ 40.51298″
Honlap: http://www.fortedibard.it

Még nem érkezett hozzászólás!