» Svájc

» Svájc » Basel-Stadt » Bázel


Aki a legújabb karácsonyi trendre kíváncsi, annak Bázel a tökéletes úticél.

A monacói hercegi család, a pápa, királyi családok és számos neves művész mind Baselben szerzik be a karácsonyi pompához valókat.

Basel a leggazdagabb karácsonyi hagyománnyal rendelkező svájci város. Történelmi óvárosában, a Barfüsserplatzon és Münsterplatzon kialakított karácsonyi vásár Svájc egyik legszebb és legnagyobb karácsonyi vására.

A vásárokban felállított apró, rusztikus faházakban közel 180 kereskedő és kézműves kínálja portékáit. Így akinek ajándékötletekre van szüksége, a rendkívül hangulatos vásári forgatagban biztosan megtalálja, amit keres.

Aki másra vágyik az a karácsonyi vásárok mellett a mozgalmas Freie Strassétól a Marktplatzig, a kis butikokat felsorakoztató Spalenbergtől, a város legrégibb áruházáig, a Manorig kis területen mindent megtalál.

Johann Wanner egyedi karácsonyfadísz-áruháza pedig az ünnep és a karácsonyi kellékek szerelmeseinek Mekkája.

A neves dizájner trendalkotónak számít a karácsonyfadíszek világában.

Ő gondoskodik többek között a monacói hercegi család, a pápa, különböző királyi családok és számos neves művész környezetének karácsonyi pompájáról.

Münsterplatzon mindenki meggyőződhet a Johann Wanner által megálmodott karácsonyi trenddel, ugyanis az általa tervezett karácsonyfa csodálatos látványa fogadja az arra sétálókat.

Basel utcáin karácsony idején a legkülönbözőbb karácsonyi díszkivilágításokban gyönyörködhetünk. Minden városnegyednek megvan a saját hagyománya. Mindenképp érdemes felkeresni a Freie Strassét, a Spalenvorstadt és St. Alban-Tal városrészeket, a Rheingassét és a Clarastrassét, valamint a látványos hógolyókkal díszített Münsterplatzot.

A vásárlás és nézelődés közben megéhezők pedig megkóstolhatják az édes ostyákat, a forralt bort, az eredeti basler läckerli süteményt - Basel ugyanis híres kiváló cukrászdáiról és finomabbnál finomabb karácsonyi süteményeiről -, a svájci raclette-et vagy a közkedvelt grillkolbászkákat.

Tartomány:Basel-Stadt
Település:Basel
GPS: 47° 33′ 34.55496″, 7° 35′ 18.87396″
Honlap: https://www.basel.com/de/Weihnachten-in-Basel