» Olaszország

» Olaszország » Valle d'Aosta


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Valle d'Aosta jellegzetessége a csaknem száz középkori vár elszórva a régió területén.

A középkorban a hegyek nem jelentettek elegendő védelmet a területen létrejött számos kisebb királyságnak, ezért azok uralkodói építkezésekbe kezdtek, hogy gyenge hatalmukat megerősítsék. Gyakorlatilag valamennyi településnek volt egy vára. A várak közül nagyjából hetven maradt meg valamilyen formában a mai napig.

Montmayeur vára

Fénis kastélya. A vár a valle d'aostai középkor legjellegzetesebb épülete. A régió legismertebb vára Fénisben található, 12 km-re Aostától. Ennek belseje is jó állapotban maradt ránk, gyönyörű falfestményeivel.

Issogne vára. Ez utóbbiban is jól kidolgozott freskókat, szökőkutakat és loggiakat találhatunk. Kifinomult parkja és ízlésesen kiaakított belső tereiről vált híressé. A reneszánsz kastély fénykorában Luxemburgi Zsigmondot is vendégül látta.

Verrés. 14. századi kastély.

Saint Denis - Cly kastély. A vár a 11. század első felében épült. Még láthatók a lakóépületek maradványai, kémények, éléskamrák és a román stílusú kápolna.

Gressoney-Saint-Jean - Savoyai-kastélyUssel. A kastély egy ideig Marcel Bich báró - a BIC toll gyártója -tulajdonában állt, aki később Aosta régiónak adományozta.

Saint-Pierre - Burg Sarriod

Sarre - Királyi kastély

Introd - Vár. Köralapú vár, közepén egy toronnyal.

Előfordult, hogy a tulajdonosok a védelmi célok mellett bortermelésre is használták kastélyaikat, illetve az azokhoz tartozó földterületet, így Valle d'Aostában találhatók Európa legmagasabban fekvő szőlői.

Tartomány:Valle d'Aosta
GPS: 45° 43′ 44.1394″, 7° 19′ 5.62512″
Honlap: http://www.lovevda.it/de/kultur/burgen

Még nem érkezett hozzászólás!