» Olaszország

» Olaszország » Puglia » Puglia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A szigetcsoport öt szigetből áll: San Domino, San Nicola, Capraia, Pianosa és Cretaccio.

San Domino

A San Domino a legnagyobb, 208 hektáron elterülő sziget. Itt található a szigetcsoport egyetlen homokos strandja (Cala delle Arene) ezért kedvelt üdülőhely. Legmagasabb pontja a 116 méteres Colle dell'Eremita.

Elszigeteltsége miatt 1000-ben a bencés szerzetesek remetelakokat alakítottak ki itt, majd később átköltöztek a közeli San Nicola-szigetre. San Domino tengerpartját robosztus sziklák, eldugott öblök és strandok szegélyezik, a partmenti részeket illatos fenyvesek borítják. Gazdag tengeri élővilága miatt búvárparadicsom, a halfajok mellett víz alatti barlangokat és egy római hajóroncsot is láthatunk. A Tremiti-szigetek közül kizárólag itt találunk turistaszállást, bár San Nicola a közigazgatási központ. Termoliból egész évben naponta közlekednek ide a kompok.

San Nicola

Castle, Cliff, Rock, Sea, Water, Promontory, Island

A San Nicola-sziget területe 42 hektár. Itt él az Isole Tremiti községhez tartozó lakosság nagy része. Legnagyobb magassága 75 méter. Tengerpartja meredek, sziklás.

A San Nicola di Tremiti-sziget messze legszebb pontja a Santa Maria a Mare épületkomplexum. Az erőd-kolostort a Montecassinoból érkező bencés szerzetesek alapították a 9. században. Ezt követően számtalanszor bővítették és átalakították, így nyerte el mai formáját, de jellegében megőrizte alapvetően középkori vonásait. A szigeten a szerzetesek nagy jómódban éltek a 15-18. században, hatalmat gyakorolva a helyiek felett. San Nicola a vallási élet egyik központja lett, fénykorának 1783-ban IV. Ferdinánd király vetett véget, aki a szigeten büntető kolóniát hozott létre.

Capraia

A Capraia-sziget területe 45 hektár. Legnagyobb magassága 53 méter (Colle del Grosso). Lakatlan.

Pianosa

A Pianosa-sziget területe 11 hektár. Legnagyobb magassága 16 méter. A sziget fekszik a legközelebb a Gargano-félszigethez.

Cretaccio

A Cretaccio a legkisebb sziget, területe mindössze 2,08 hektár. Magassága 30 méter. A sziget, mint arra neve is utal egy hatalmas kréta-szikla.

Tartomány:Puglia
GPS: 42° 7′ 33.70789″, 15° 29′ 52.77991″

Még nem érkezett hozzászólás!