» Olaszország

» Olaszország » Toscana » Toszkána


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

1996-ban az UNESCO Pienza történelmi központját kulturális világörökséggé nyilvánította és 2004-ben az egész d’Orcia völgyet fölvette a listára. . A hegytetőre épült Pienzát keskeny sikátorok, kőből épült házak, árnyas terek és remek kilátás jellemzik.

Pienza 1462-ig csak egy kis falu volt Corsignano néven. Sorsát az változtatta meg, amikor 1405-ben megszületett itt Enea Silvio Piccolomini, akit 53 évvel később II. Piusz néven pápává választottak. 

Pius a középkori városok fejlődését kutatta, amelyre szülővárosa adta legnagyobb kísérletéhez a díszleteket. Pius városi rangra emelte Corsignanot, és fejleszteni kezdte. Falakat emelt köré, palotákat és katedrális építtetett a városban. Az egykori agrár falu hihetetlen változásokon ment keresztül, még neve is megváltozott: Pius tiszteletére a város felvette a Pienza nevet. Négy év alatt egy tipikus 15. századi városka született. A város mind a mai napig Pius keze nyomát viseli. A pápa korai halála Pienza virágzásának is véget vetett, gyakorlatilag azóta változatlan maradt.

Tartomány:Toscana
Cím:Pienza
GPS: 43° 4′ 35.56524″, 11° 40′ 44.06736″

Még nem érkezett hozzászólás!