» Olaszország

» Olaszország » Valle d'Aosta


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az Olaszország és Svájc határán emelkedő Monte Rosán nyáron számos túraterület és hegyi biciklipálya található. Ebben a hegycsoportban emelkedik a Matterhorn is.

A Monte Rosa-csoport, vagy Monte Rosa-masszívum (Zermattban használatos helyi német neve: Gornerhorn) Olaszország és Svájc határvonalán kiemelkedő számos nevezetes csúcsot foglal magába, köztük Svájc legmagasabb csúcsát, a 4634 méter magas Dufourspitze-t, ami a második legmagasabb csúcs az Alpokban és Nyugat-Európában.

Sok turista érkezik, hogy megcsodálhassa a Zermatt városát körülvevő hegyóriásairól nyíló panorámát, ami a Monte Rosa-tól a Matterhornig nyúlik.

A nyugati oldalon Gorner-gleccser enyhe lejtőkön halad Zermatt városáig, a hegy keleti oldala egy 2400 méter magas falként tornyosul Macugnaga falu felett. A Gorner-gleccserhez a Gornergrat hegyivasúttal lehet eljutni, ami Zermattból indul.

A hegyen áll Európa legmagasabban fekvő menedékháza, Signalkuppe 4554 méter magas sziklacsúcsán cölöplábakon egyensúlyozva áll a Margherita-menedékház.

A hegy (4633 m) lábánál fekvő települések, Gressoney-La-Trinité és Gressoney-Saint-Jean alpesi üdülőhelyek népszerűek a téli sportok rajongóinak körében. Számos sífelvonóval és pályával rendelkeznek. Látnivalók még a Savoyai-kastély és a Gover-tó (Goversee)

Nyáron üzemelő felvonók:

A hegyeken túraterület és hegyi bike pályák találhatók. A kirándulások alatt zergékkel és kőszáli kecskékkel is találkozhatunk.

Val d'Ayas-Champoluc/Frachey
- Champaluc-Crest kabinos felvonó
- Crest-Alpe Ostafa III kabinos felvonó
- Frachey-Alpe Ciacerio fogaskaerkű sikló
- Ape Mandria libegő
- Bettaforca libegő

Valle di Gressoney
- S. Anna-Colle Betta libegő
- Stafal-Sant'Anna nagykabinos felvonó
- Stafal-Gabiet kabinos felvonó
- Punat Jolanda libegő
- Gabeit -Passo dei Salati kabinos felvonó
- Passo dei Salat-Indren nagykabinos felvonó
- Weissmatten libegő

Alagna Valsesia
- Pianalunga-Cimalegna-Salati nagy kabinos felvonó
- Alagna-Pianalunga kabonos felvonó
Tartomány:Valle d'Aosta
Cím:Gressoney-La-Trinité
Honlap: http://gressoneymonterosa.it

Még nem érkezett hozzászólás!