» Olaszország

» Olaszország » Toscana » Toszkána

6 hely, ahonnan lélegzetelállító a naplemente Firenzében


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Itt vannak azok a helyek Firenzében, ahonnan a legvarázslatosabb a naplemente.

Piazzale Michelangelo

Firenze Olimposza, a turisták és a polgárok által egyaránt kedvelt és látogatott terasz, ideális hely a páratlan panoráma élvezésére, különösen naplementekor. Mert, ahogy Pieraccioni énekli, "Firenze l' è piccina, e vista da i' piazzale la pare una bambina, vestito a carnevale".

San Miniato al Monte

A firenzei dombokon, a Piazzale közelében található a San Miniato apátság, amelyet a város első mártírjának szenteltek. Az ingyenesen látogatható bazilika mellett élvezze a naplemente idején Firenzére nyíló csodálatos kilátást.

Forte Belvedere

A Costa San Giorgio ókori városfalára épülve és a park zöld növényzetével körülvéve ez a történelmi erődítmény páratlan kilátást nyújt Firenze központjára. Kiváltságos helyszín szabadtéri kiállításokhoz és pihentető aperitifekhez, valamint lélegzetelállító naplementéhez.

Firenze hídjai

A firenzei hidakról a naplemente látványa még hihetetlenebbé válik. Egy igazi képeslapfotóhoz, a Ponte Vecchióval a háttérben a Lungarnira kell mennie.

Orti del Parnaso

Egy kevésbé ismert, de ugyanolyan szuggesztív hely, ahonnan a naplementét lehet nézni Firenzében: az Orti del Parnaso, az Orticultura kert legmagasabb része, egy csodálatos terasz a Via Trento mentén, ahonnan lélegzetelállító panoráma tárul elénk, a háttérben a dómmal és a nap végén kivilágított Tepidarium Rosterrel.

Fiesole terasz

A Gabriele D'Annunzio által kedvelt terület, Firenze egyik legszélesebb és legszuggesztívebb panorámáját nyújtja. Csak választani kell a Villa San Michele alatti közparkban lévő terasz vagy a San Francesco kolostorhoz vezető, az azonos nevű utcán található terasz között.

Tartomány:Toscana
Település:Firenze
GPS: 43° 46′ 11.53632″, 11° 15′ 20.07252″

Még nem érkezett hozzászólás!