» Magyarország

» Magyarország » Pest » Pilis


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Rám-szakadék egy vulkáni eredetű, nagyjából észak-déli irányban futó szurdokvölgy. A terep egyike a legnehezebben járható, egyben legizgalmasabb magyarországi jelzett turistautaknak.

Összeszűkülő sziklafalai olykor merőlegesek, de vannak befelé dőlő falak is. Mélysége több helyen meghaladja a 35 métert, míg szélessége helyenként a 3 métert sem éri el.

A sziklamederben állandóan csörgedezik a víz, amely hóolvadáskor és nagyobb esők idején patakká duzzad. A szurdokban összességében 112 méteres szintkülönbséget kell leküzdeniük a túrázóknak.

A Rám-szakadékot évente hatvanezernél több ember keresi fel, számukra a tanösvény 23 információs táblán nyújt ismereteket a terület élővilágáról és történelméről. A turisták tájékozódását új irányjelző táblák segítik, a gyerekek részére pedig kialakítottak egy autók elől elzárt, füves területet.

A Pilisi Parkerdő Zrt. felhívja a látogatók figyelmét, hogy az útvonalat kizárólag megfelelő lábbelit és öltözetet viselő turisták teljesíthetik problémamentesen.

A túra leírása itt található meg.

Tartomány:Pest
Cím:Dömös
GPS: 47° 45′ 51.87564″, 18° 54′ 37.45512″
Honlap: http://parkerdo.hu/turizmus/latnivalok/ram-szakadek/

Még nem érkezett hozzászólás!