» Franciaország

» Franciaország » Normandie » Normandia

D-day fesztivál Normandiában a partraszállás évfordulóján

2024. június 5.

Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Normandia minden évben megemlékezik a második világháború befejezésének kezdetéről.

Rendkívüli biztonsági intézkedések lesznek a normandiai partraszállás 80. évfordulóján

Negyvenháromezer rendőrből, csendőrből, tűzoltóból és katonából álló "rendkívüli erővel" készül Franciaország a nyugati szövetségesek normandiai partraszállása 80. évfordulójának alkalmából június 5-7. között rendezendő megemlékezésekre, amelyekre 25 állam- és kormányfő, többi között Joe Biden amerikai és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, valamint III. Károly brit uralkodó is hivatalos - jelentette be a francia belügyminisztérium.  

A Fehér Ház közleménye szerint Joe Biden június 5-étől 9-éig lesz Franciaországban. Június 6-án beszédet mond a normandiai partaszállás emlékhelyein, az Utah és Omaha Beach-en rendezendő hivatalos ünnepségeken. Az államfő üdvözölni fogja az amerikai veteránokat és családjaikat.

A francia elnöki hivatal emlékeztetett arra, hogy ez lesz Joe Biden első állami látogatása Franciaországban, amelynek során Emmanuel Macron francia elnök június 8-án fogadja hivatalában.

"Nyolcvan évvel Európa felszabadítása után a háború visszatért a kontinensre. A két elnök megvitatja az Ukrajnának nyújtandó erős és hosszú távú támogatást" - közölte az Elysée-palota.

A normandiai partraszállás megemlékezésein Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is jelen lesz.

A három nap alatt az északnyugat-franciaországi Bretagne-ban és Normandiában rendezendő mintegy harminc ünnepségre közel egymillió embert várnak. A legjelentősebb megemlékezést június 6-án az Omaha Beach közelében rendezik, ahol 12 ezer rendőr és csendőr fog ügyelni a rendre - mondta Gérald Darmanin belügyminiszter csütörtökön sajtótájékoztatón.

"Ez lesz történelmünk legnagyobb megemlékezése" - jelentette ki a tárcavezető. Hozzátette, hogy a hírszerző szolgálatok egyelőre "nem észleltek különösebb fenyegetést".

Tartomány:Normandie
Cím:Omaha Beach
GPS: 49° 22′ 13.9872″, -0° 52′ 44.18112″
Időpont:2024. június 5.
Honlap: http://bayeux-bessin-tourisme.com/blog/event/d-day-festival/

Még nem érkezett hozzászólás!