» Ausztria

» Ausztria » Vorarlberg


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Kleinwalsertal egy része Németországhoz tartozik. A völgy is csak Németország felől közelíthető meg, a határ a Rote Wand csúcson található. i

A völgyet három oldalról 2000 méter magas hegyek ölelik körül. Az érintetlen és csodás természeti környezettel bíró völgy nyáron a túrázók, kerékpárosok és felüdülni vágyók kedvelt célpontja.

Nyáron Burmi mormota gondoskodik a kalandokról (Burmi Kinderland). Burmänta: így hívják Kleinwalsertalban a mormotákat.

Települései Ausztriában Riezlern, Mittelberg, Hirschegg, Baad. Németországban Obertsdorf.

FELVONÓK

Kanzelwandbahn, Riezlern. Hegyállomás: Fellhorn Gipfelstation, 2037 m (Németországból a Fellhornbahnnal is feljuthatunk.) Rote Wand kilátóplatform. Az Infocentrumban megismerhetjük Oberallgäu élővilágát ("Bergschau 2037"). Élményút, amelynek a témája a víz. (részletek)

Walmendinger Hornbahn, Mittelberg. Geoplatform kilátó a hegyállomásnál (1996 m). Tanösvény az alpesi virágokról. (részletek)

Ifen Sesselbahn (libegő), Hirschegg (részletek)

Zaferna Sesselbahn (libegő), Mittelberg. A hegyállomástól élményösvény indul, amelynek a hó és a lavina a témája, a túra során a gyerekek vidám rejtvényeket is megoldhatnak, amelyhez a kártyákat a helyi turistairodában kapják meg. (részletek)

Heuberg Sesselbahn (libegő), Hirschegg. Itt található a bike-zóknak a Heuberg Arena. (részletek)

A felvonók 18 éves korig ingyenesek!

FÜRDÉS

  • Szabadtéri strand csúszdaparkkal Riezlernben.
  • Oberstdorfban, Schöllereck felvonó völgyállomásától egy órányi gyaloglásra található hegyi tó, Freibergsee (950 m)
  • Moorbad Obertsdorf

TOVÁBBI PROGRAMOK

Minigolf Mittelbergben és Baadban.

Burmi-út Hirscheggben, a Breitach-patak mentén.

Múzeum Hirscheggben.

Walserhaus: Bergschau 1122 és Skimuseum (részletek)

OBERSTDORF-NÉMETORSZÁG

Felvonók:

Fellhornbahn. A felvonóval a Rote Wand csúcsára juthatunk fel, amely a német-osztrák határon található.

  • Völgyállomás Faistenoyban, 904 m. Infozentrum 3D-es vetítéssel. A középállomásnál található a Schlappoldsee. Itt nagy játszótér 25 m hosszú alpesi csúszdával. Önkiszolgáló étterem gyerekmenüvel.
  • Hegyállomásnál (Felhorn Gipfelstation 2.037 m) Rote Wand kilátóplatform. Infozentrum, amelyben megismerhetjük Oberallgäu élővilágát ("Bergschau 2037"). Élményút, amelynek a témája a víz.

Söllereckbahn. Innen indul az Alpweg élményút, amelynek 5 állomása informál az alpesi gazdálkodásról. A hegyállomástól Riezlernbe is lesétálhatunk. Alpesi bobpálya. A hegyállomásnál gyerek-sziklamászás, 6 éves kortól. 

Nebelhornbahn, többszakaszos felvonó.

  • Középállomás 1. Station Seealpe (1.280 m). Itt találjuk az Uff d'r Alp témautat az alpesi tehenekről és a sajtokról. Kirándulóhely függőhíddal, tábortűzgyújtási lehetőséggel.
  • Középállomás 2. Sation Höfatsblick (1.920 m). Nagy játszótér, alpesi kötélpálya, önkiszolgáló étterem gyerekmenüvel, babakocsis túraút.
  • Hegyállomás (2.224 m)

Breitachklamm szurdok Oberstdorf és Tiefenbach között található. Télen-nyáron nyitva. A szurdok bejáratánál interaktív kiállítás segítségével ismerkedhetünk meg a szurdokkal.

Ingyenes "Bergbahn-Ticket inklusive" kártya. Kapható a partner szálláshelyeken. A kártya május és október között érvényes. A kártyával a felvonók ingyenesen használhatók.

Allgäu-Walser-Card. Partnerszálláshelyen kapható 5 euró kaució ellenében. Kedvezményes- ill. ingyenes belépők. Felvonók kedvezménnyel használhatók, a múzeumok ingyenesek. A szomszédos német területen is érvényes.

Tartomány:Vorarlberg
Település:Riezlern
Cím:6991 Riezlern
GPS: 47° 21′ 28.00966″, 10° 11′ 13.61641″
Honlap: http://www.kleinwalsertal.com