» Ausztria

» Ausztria » Oberösterreich » Salzkammergut


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A régió elsősorban a természet kedvelőinek nyújt kikapcsolódást.

Grünau, a "zöld mező" éppen olyan üdítő, mint a neve: teli erdőkkel, tavakkal és energiával. A javarészt erdővel borított, tágas völgy középpontja az Almsee.

A tó körül és a völgyön át széles, gyakran szerteágazó utak és körutak vezetnek, amelyeket legfeljebb három óra alatt kényelmesen be lehet járni. Hívogatóak a környék kisebb tavai és ősrégi erő- és energiapontjai is. Ideális körülmények egy természetközeli, nyugodt üdülés eltöltésére. Tervezhetünk innen kirándulásokat Salzkammergut egész területére is.

Már Konrad Lorenz és nyári lúdjai is fürdőztek a helyi idillben. Időközben a nyári lúd, a közönséges holló, a jégmadár és a tarvarjú az almtali Grünau szárnyaló jelképei lettek.

ÁLLATVILÁG

Cumberland vadaspark, Grünau im Almtal (részletek)

Konrad Lorenz kutatóhely, Grünau im Almtal (részletek)

Mérgek Háza, Scharstein (részletek)

TÚRA

A Kasberg alpesi körtúra az Almtal kedvelt túraútvonalainak egyike. A magaslati ösvény különösen szép kilátást kínál, sőt egy alpesi pásztor kunyhójába is betekintést enged. Elérhető Farrenau hegyi úton, amelynek végén hegyi étterem (1.200 m) várja a kirándulókat. Útdíj van.

Nagy- és Kis-Ödsee-tó. A két idillikus fekvésű hegyi tó tájvédelmi területen, erdővel körülvéve, a Toten Gebirge-hegység lábánál, az Almtaler-ház közelében. (részletek)

Kirándulás az Almsee-hez, 776 m, Grünau im Almtal. Visszhangkeltés az Almsee tavon.

SZABADIDŐPARK

Agrarium növény-élménypark, Bad Wimsbach/Neydharting

Schindlbach gyermekvilág és meseerdő, Grünau im Almtal. A Schindlbachi gyerekbirodalom szabadidőpark és a mesék paradicsoma is egyben, amely schindlbachtali Grünauban található, a Kasbergi hegyek ölelésében. Egyre több család látogat el ide és élvezi a nyugalmat, ami a völgyben vár rájuk, a mindennapok nyüzsgésétől távol. Arról, hogy a gyerekek se unatkozzanak, elektromos autók, gokart pálya, színes vonat, mini-baggerek, elektromos csónakok, és sok más érdekesség gondoskodik. A Schindlbachi gyerekbirodalom egy másik vonzereje a mese-erdő, ahol 15 állomáson olvassák fel a különböző mesék rövid összefoglalóját. A vidámparkban: elektromos autó és hajó, gokart-pálya, színes kisvonat, körhinta stb. A játékok zsetonnal működnek 5 zseton 5 euró, 10 zseton 9 euró). A mese-erdőben 15 mesével ismerkedhetnek meg a gyerekek: Hófehérke és a hét törpe, A békakirályfi, Ali baba és a negyven rabló, A brémai muzsikusok, Jancsi és Juliska stb. A meseerdő 1 km hosszú. (Grünau im Almtal, Schindlbach 27)

MÚZEUM

Scharstein várrom, Scharstein

Osztrák Kriminalisztikai és Csendőr Múzeum, Scharstein

Tartomány:Oberösterreich
Település:Grünau im Almtal
Cím:4645 Grünau im Almtal
GPS: 47° 51′ 11.75796″, 13° 57′ 22.47732″
Honlap: http://www.gruenau-almtal.at

Még nem érkezett hozzászólás!