» Svájc

» Svájc » Ticino » Luganói-tó


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Luganói-tó (Lago di Lugano) Ticino svájci kanton déli részén és Észak-Olaszországban található.

 

Látnivalók

 

Lugano. Lugano a Lugánói-tó partján fekszik a Monte Brè hegy oldalán. Környékbeli hegyek: a Monte Bré (925 m), és a Monte San Salvatore (915 m). Mindkettő csúcsa megközelíthető siklóvasúttal. Chiesa Santa Maria degli Angioli: 1515-ből származó templom, a hozzá tartozó egykori minorita kolostor ma szálloda. A templomot Leonardo da Vinci egyik Nincs javaslat Luininek a freskói díszítik. Svájc legszebb reneszánsz emléke.

Gandria. Halászfalu olívafaligetekkel.

Morcote. A Luganói-tó partján fekvő települést 2016-ban Svájc legszebb falujává választották. Sokak szerint Morcote Tessin kanton egyik legszebb helysége. Scherrer park. A Luganói-tó partján elterülő falu egyik leghíresebb látnivalója az Arthur Scherrer (1881-1956) világjáró textilkereskedő által valóra váltott álom. A hosszú évek utazásai során összegyűjtött számos műalkotás és szobor számára Scherrer megfelelő környezetet kívánt teremteni, ezért több kisebb klasszicista és távol-keleti stílusú épületet építtetett a hegyoldalban található szubtrópusi növényekkel beültetett parkjában, amelynek egyedülálló hangulatához a női alakokat formázó oszlopokkal díszített akropoliszi Erekhtheion másolata mellett egy sziámi teaház, egy arab palota, valamint egy kis naptemplom és egy egyiptomi mauzóleum is hozzájárul. A Scherrer park a nagyközönség számára is látogatható, így egy kis időre mindenki a paradicsomban érezheti magát.

Hajózás a Luganói-tavon. 

Kilátóhegyek a tó partján a Monte Bré (925 m), a Monte San Salvatore (912 m) és a Monte Generoso (1701 m). A déli nyúlványok között fekszik Monte San Giorgio (1097 m).

Monte Bré. Siklóvasút visz fel a hegyre.

Monte San Salvatore. A hegyre siklóvasúttal is felmehetünk.

Monte San Giorgio. Híres triászkori őslénytani lelőhely, ezért 2003-tól az UNESCO Világörökség helyszíneinek egyike.

Sighignola. Kilátóhegy Campione felett, az olasz-svájci határon. A csúcson egy kápolna, egy étterem és egy kilátóterasz található. Érdemes felmenni a hegyre, ahonnan gyönyörű a kilátás a Lugánói-tóra. Az 1314 méter magas hegy autóval érhető el. A hegyre vezető kanyargós út népszerű a gyalogos túrázók és a motorkerékpárosok, biciklizők körében is.

Tartomány:Ticino
Cím:Lugano
GPS: 46° 0′ 13.24008″, 8° 57′ 3.7872″
Honlap: http://www.luganoturismo.ch/

Még nem érkezett hozzászólás!