» Svájc

» Svájc » Lucerne » Luzerni-tó


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Hammetschwand lift Európa legmagasabb kültéri felvonója.

A svájci Ennetbürgen település közelében található acél- és üveglift 1905 óta a túrázóknak gyors feljutást biztosít a Bürgenstock-hegy csúcsára (1.132 m). Egyedülálló panoráma nyílik a Luzerni-tóra és Luzern városára. 

A Hammetschwand lift főszerepet játszott a "Goldfinger "című Bond-filmben. 1967-ben Sean Connery a filmben vad üldözést folytatott itt ellenfeleivel.

A Hammetschwand felvonót egykor a legendás Bürgenstock Ressort luxusszálloda építtette attrakcióként. Az 1873-ban megnyitott filmvilág gazdagjai és szépségei azért jöttek ide, hogy itt maradjanak. A Forbes magazin szerint Audrey Hepburn 1954-ben a szálloda saját kápolnájában házasodott össze. Sophia Loren és férje is szívesen látott vendégek voltak az 1960-as években.

A Bürgenstock üdülőhely és a Hammetschwand felvonó mindkét világháborút túlélte, de idővel lassan elvesztette jelentőségét. Csak 2007-ben egy katari befektetői konzorcium lehelt újra életet a házba. Kilenc évvel később, 560 millió eurós felújítás után újra megnyitotta kapuit a (jómódú) vendégek előtt. Legkésőbb azóta ismét keresett Európa legmagasabb kültéri felvonója. A "Luzerner Zeitung" szerint a főszezonban naponta akár 1000 utat is teljesít.

Tartomány:Lucerne
Település:Luzern
Cím:Hammetschwand-Lift
GPS: 47° 0′ 3.39804″, 8° 23′ 46.85892″

Még nem érkezett hozzászólás!